27 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2020

J.K. Rowling Yeni Çocuk Kitabını Çevrim İçi Yayımlayacak

“Harry Potter” serisiyle dünya çapında üne kavuşan yazar J. K. Rowling, yeni çocuk kitabı The Ickabog’u karantinada kalan çocuklar okusun diye, kasım ayında matbu olarak yayımlanmadan önce, internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak yayımlama kararı aldı.

Rowling, yıllardır tavanarasında sakladığı, “hakikat ve gücün kötüye kullanımı” hakkındaki peri masalını bir seri hâlinde yayımlayacağını duyurdu. Yazar, kitabın başka bir hiçbir hikâyesiyle alakasının olmadığını ama kitabın fikrinin Harry Potter’ı yazarken geldiğini ve hikâyenin taslaklarını on yıldır beklettiğini belirtti. İlk yazdığında sadece kendi çocuklarına okuduğunu ve sonra yetişkinler için bir kitap çıkartma kararıyla bu taslakları kaldırdığını ama şimdi karantinada kalan ve sıkılan çocuklar için tekrar gün yüzüne çıkardı. Açıklamasında taslakları tekrar gözden geçirip yazdığını çocuklarına okuduğunu ve onların da çocukken hoşlandıkları bölümleri geri eklettiğini söyledi.

The Ickabog, 26 Mayıs – 10 Temmuz tarihleri arasında gün gün bir ya da birden çok bölümler hâlinde yayımlanacak. JK Rowling’in bir de okurlarına çağrısı oldu. Kitabı okurken zihinlerinde canlananları resmetmelerini ve yaratıcılıklarını göstermelerini istedi. Seçilen ilüstrasyonlar, Kasım 2020’de matbu, sesli ve e-kitap olarak yayımlanacak The Ickabog’da yer alacak. Çocukların çizimlerini velileri #TheIckabog hashtagini kullanarak yayımlamaları gerekiyor. Her ülkede kitabın yayıncıları kendi ülkelerindeki en iyi illüstrasyonlara kitaplarda yer verecek. Kitap yayımlandıktan sonra da elde edilen gelir salgından zarar görenlere bağışlanacak.

​Hikâyeye ve ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz: https://www.theickabog.com/

0
983
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage