13 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

Her Bir Bireye Ne Kadar Alan Düşer?

Salgın nedeniyle insanların sosyal mesafeye daha fazla dikkat etmek zorunda kaldığı bu günlerde Studio 212 Fahrenheit yeni bir çalışma başlattı. “Personal Space” isimli çalışma, küresel salgın düzenlemelerinden ve sosyal mesafe ihtiyacından etkilenerek Hollanda’daki her bir birey için kişisel bir alan yaratıyor. Çalışma, The Groningen Centre for Visual Arts (CBK Groningen) tarafından uzun soluklu bir projenin ilk adımı olarak tasarlanıyor.

Studio 212 Fahrenheit, konuyla ilgili paylaşımında “Covid-19 bize aramızdaki mesafeye dikkat etmek zorunda olduğumuzu hatırlattı,” açıklamasında bulundu. Projenin ana fikri olaraksa şu sorular ön plana çıktı: “Eğer Hollanda’daki insanlar arasındaki minimum mesafe 1.5 metreyse maksimum mesafe ne kadar olabilir? Böyle bir durumda Hollanda’daki her bir birey için ne kadar alan ortaya çıkar?”

Sanatçılar proje kapsamında 49.03 metreye 49.03 metre ölçüsünde kare alanlar tasarladı ve bunu 2404 metre karelik bir alana yaydı. Sanatçılar bu projeyle Hollanda’daki her bir bireye ne kadar alan düşebileceği üzerine hesaplamaları farklı bir yolla ortaya koydu.

​Kaynak: Designboom

0
792
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage