20 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

Helmut Newton Belgeselinin Fragmanı Yayımlandı

20. yüzyılın en büyük fotoğrafçılarından Helmut Newton’ın hayat hikâyesine ve sanatına odaklanan Helmut Newton: The Bad and the Beautiful’un fragmanı izleyicilerle paylaşıldı.

Henüz gençken Nazi Almanya’sından kaçan ve kendisine Singapur’da yeni bir yaşam kuran Helmut Newton, burada onu dünyanın her yerine götürebilecek bir fotoğrafçılık kariyeri yarattı. Helmut, yıllar içerisinde VogueHarper’s Bazaar ve Playboy gibi birçok ünlü dergi için çalışmalar yürüttü. Alman-Avusturyalı sanatçının birçok kıtaya yayılan bu sıra dışı yaşamı şimdi bir o kadar ilginç bir belgesel olarak izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yönetmenliğini Gero von Boehm’un üstlendiği Helmut Newton: The Bad and the Beautiful, sanatçının yakın çevresinden birçok kişiyle yapılmış röportajı da içeriyor. Grace Jones, Isabella Rossellini, Anna Wintour, Charlotte Rampling, Marianne Faithfull, Claudia Schiffer ve Nadja Auermann gibi isimler, Newton hakkında bildiklerini ve sanatçıyla ortak anılarını belgesel aracılığıyla izleyicilerle buluşturuyor. Öte taraftan fragmanda da görüleceği üzere Helmut Newton kadınları yakaladığı siyah beyaz fotoğraflarıyla tanınıyor.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful 24 Temmuz’da Kino Marquee Virtual Cinemas’ta gösterime girecek.

​Kaynak: The Film Stage

https://www.youtube.com/watch?v=1LcgA-wLGsQ

0
1252
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage