25 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2020

Bir Basquiat Çalışması Daha Satışa Çıkarılıyor

Jean-Michel Basquiat’ın Victor 25448 (1987) isimli tablosu Phillips’in 20th Century & Contemporary Art Evening Sale’inde 10 milyon dolara satışa çıkarılacak. Müzayede, 2 Temmuz 2020’de New York’ta gerçekleştirilecek.

Basquiat’ın canlı renk blokları, çeşitli figür, kelime ve sembollerden yararlanarak meydana getirdiği Victor 25448, ressamın ticari açıdan en değerli çalışmalarından biri olarak görülüyor. Sanatçının yakın arkadaşı koleksiyoner Andy Warhol’un ölümünün ardından yaptığı çalışma, Basquiat’ın kendi ölümünden kısa bir süre önce yapılmasıyla da ayrı bir değer taşıyor. Tablo, Basquiat’ın ölümünden önce, 1988'de Vrej Baghoomian Gallery’de gerçekleştirilen son sergisinde de yer alıyordu.

Phillips Başkan Yardımcısı ve Worldwide Co-Head of 20th Century and Contemporary Art şefi Robert Manley, tabloyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

“Basquiat'ın kariyerinin çalkantılı bir döneminde yaptığı bu dikkat çekici resim, sanatçının ölümünün üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen hâlâ büyük ilgi uyandırıyor. Phillips, çok uzun bir zamandır Basquiat’ın çalışmalarını özenle korudu ve mirasçılarıyla iyi geçindi. Bugün ise tüm sanatseverler için böylesine değerli bir eseri gün yüzüne çıkardığımız için mutluyuz.”

Kurum tarafından yapılan açıklamada eserin satışından elde edilecek gelirin bir kısmının 2017 yılında Agnes Gund tarafından kurulan, avukat ve sanatçıları desteklemek için hareket eden the Art for Justice Fund’a bağışlanacağı açıklandı.

​Phillips tarafından gerçekleştirilecek müzayede sırasında Basquiat tablosunun 8 ila 12, büyük bir John Mitchell tuvalinin 9.5 ila 12.5, bir Banksy çalışmasının ise 1.5 ile 3 milyon dolar arasında bir fiyata satılacağı düşünülüyor.

0
1193
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage