27 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

Banksy’den Hayır Kurumu İçin 1.2 Milyon Pound Değerinde Tablo

Banksy, Bethlehem Hospital için gerçekleştirilen bir yardım kampanyasına tahmini değeri 1.2 milyon pound olan Mediterranean Sea View 2017 isimli bir triptik tablo bağışladı.

19. yüzyıldan kalma tipik bir fırtınalı deniz manzarası olarak görünen tablo, Banksy’nin politik figürlerini de kendi içerisinde taşıyor ve Bethlehem'deki bir hastahaneye yardım etme amacıyla Sotheby’s’de satışa çıkarılıyor.

Mediterranean Sea View 2017 isimli triptik tablo, sanatçının geçtiğimiz yıllarda Akdeniz’de meydana gelen göçmen krizini odağına alıyor. İlk bakışta geleneksel bir Romantik dönem deniz manzarası gibi görünen tablo, detaylara bakıldığında ortaya farklı bir hikâye çıkarıyor. Kıyıya yakın noktalarda görünen can simitleri ve turuncu can yelekleri izleyiciye farklı bir hikâye daha anlatıyor.

Sotheby'nin Avrupa çağdaş sanat başkanı Alex Branczik, konuyla ilgili değerlendirmesinde kendilerinin Banksy'nin üç yağlı boya tablosunu teslim aldıklarını ve bu eserlerin 21. yüzyılın büyük sorunlarından birini vurgulayan çalışmalar olduğunu belirtiyor.

Branczik konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle sonlandırıyor:

“Bu tablo Sotheby's’in galerilerinde Bellotto, Van Goyen ve Turner gibi tarihin en büyük manzara ressamlarının çalışmalarının hemen yanında asılı duruyor. Eserler, Banksy'nin güçlü siyasi mesajlarını apaçık bir şekilde gözler önüne seriyor.”

Banksy tarafından bağışlanan tablolar Sotheby’s’in 28 Temmuz 2020’de yapılacak müzayedesinde satışa çıkarılacak. Müzayede sırasında uzun yıllar Rembrandt’ın kayıp olduğu düşünülen bir self-portresi ve bir Picasso çalışması da gün yüzüne çıkarılacak.

​Kaynak: The Guardian

0
1103
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage