29 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2019

76. Venedik Film Festivali Başladı

La Biennale di Venezia tarafından bu sene 76.’sı düzenlenen Venedik Film Festivali, 28 Ağustos’ta başladı. Uluslararası sinemayı tanıtmak ve geliştirmek için düzenlenen festival 7 Eylül’e kadar devam edecek.

Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın 2018’de Paris’te çektiği The Truth adlı filmi festivalin açılışını yaptı. Başrollerini Juliette Binoche, Catherine Deneuve ve Ethan Hawke’ın paylaştığı filmde sıkıntılı durumdaki sıradan insanların hayatları basit bir anlatımla övülüyor.

Hirokazu Kore-eda, Altın Aslan ödülü için Shannon Murphy, Haifaa al-Mansour, Roman Polanski, Pablo Larraín, Roy Andersson, Olivier Assayas, Atom Egoyan gibi içlerinde yalnızca iki kadının bulunduğu 20 yönetmenle yarışacak.

​2019 yarışında sadece iki kadın yönetmen bulunsa da bu sene uluslararası jüri başkanlığını bir kadın yürütecek. Arjantinli Lucrecia Martel festivalin son günü takdim edilecek Altın Aslan Ödülü’nü kimin kucaklayacağını belirleyecek. Şu ana kadar dört film çeken Martel’in işleri Cannes Film Festivali’nde iki kez, Venedik Film Festivali’nde de bir kez gösterildi.

0
1198
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage