07 NİSAN, PERŞEMBE, 2022

2022 Uluslararası Booker Ödülü Kısa Listesi Açıklandı

Dünyanın dört bir yanından İngilizceye çevrilen kurgu eserler arasından seçilen, geçtiğimiz ay uzun listesi açıklanan 2022 Uluslararası Booker Ödülü’nün altı kitaptan oluşan kısa listesi duyuruldu.

2022 kısa listesinde önceki yıllarda ödülü kazanan Olga Tokarczuk ve Jennifer Croft'un yanı sıra ilk kez İngilizceye çevrilen yazarlar da yer aldı. Her biri farklı dilden İngilizceye tercüme edilmiş kitapların hepsi farklı bir ülkeye ait ve üç kıtayı temsil ediyor. Kitaplar Korece, Norveççe, Japonca, İspanyolca, Hintçe ve Lehçe’den geliyor. Bu yılki kısa listeye kalan kitapların tümünün hikâyesi bireysel veya toplumsal travmayı araştırıyor.

Her yıl İngilizceye çevrilen, İngiltere ya da İrlanda’da yayımlanan bir romana ya da kısa öykü koleksiyonuna armağan edilen Uluslararası Booker Ödülü hem yazarı hem de çevirmeni arasında bölüştürülüyor. Büyük ödül olan 50.000 £ ödül her yıl olduğu gibi bu yıl da yazar ve çevirmen arasında eşit olarak paylaştırılacak. Kısa listeye giren her yazar ve çevirmene de ayrıca 2.500 £ ödül verilecek. Kazanan isim 26 Mayıs 2022’de açıklanacak. Ödül ve listeyle ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

2022 Uluslararası Booker Ödülü Kısa Listesi:

Heaven - Mieko Kawakami (Yazar) / Samuel Bett ve David Boyd (Çevirmen) / Japonca

A New Name: Septology VI-VII - Jon Fosse (Yazar) / Damion Searls (Çevirmen) / Norveççe

Elena Knows - Claudia Piñeiro (Yazar) / Frances Riddle (Çevirmen) / İspanyolca

The Books of Jacob - Olga Tokarczuk  (Yazar) / Jennifer Croft (Çevirmen) / Lehçe

Tomb of Sand - Geetanjali Shree (Yazar) / Daisy Rockwell (Çevirmen) / Hintçe

Cursed Bunny - Bora Chung (Yazar) / Anton Hur (Çevirmen) / Korece

0
4909
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage