02 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2018

“Şarkılarımın Ardındaki Hikâyeyi Ortaya Çıkarmaya Çalışıyorum”

Yarı Mısırlı, yarı Belçikalı 21 yaşındaki şarkıcı ve söz yazarı Tamino, melankolik şarkı sözleri, dingin melodileri ve naif vokalleri ile pek çok farklı türdeki sanatçıdan etkilenerek oluşturduğu müzik tarzıyla 25 ve 26 Mayıs’ta Salon İKSV’de konser verecek. Çıkış şarkısı Habibi ile tüm dünyada oldukça ses getiren Tamino’nun yeni şarkısı Indigo Nights, müzikseverler tarafından bir hayli beğeniyle karşılandı.

“Şarkılarımın Ardındaki Hikâyeyi Ortaya Çıkarmaya Çalışıyorum”

Habibi şarkısı ile oldukça ses getiren Tamino ile 25 ve 26 Mayıs’ta Salon İKSV’de sahne almadan önce bir araya geldik. Genç müzisyen ile hem ilk EP’si Habibi üzerine konuştuk hem de ilham kaynakları ve yaratım süreçlerinden bahsettik.

Müzik yolculuğunuza lisede punk türünde müzik yaparak başladınız. Punk müziğinden alternatif ya da folk rock türüne geçiş süreciniz nasıl gelişti?

Aslında her zaman kalbimden gelen müziği yaptım. İster yüksek sesli, hızlı gitarlı, ister bambaşka enstrümanlarla olsun önemli olan ifade etmeye çalıştığım şey ve o duygunun yoğunluğu oldu benim için. Lise yıllarımda çok öfkeli biriydim ve sanırım insanların “punk” kültürüne olan ilgilisinin nasıl yönlendiğini anlıyorum. Elbette zaman geçti, farklı deneyimlerim oldu ve duygularım değişti. Dolayısıyla müziğim de değişti.

İlk EP’niz olan Tamino'yu 2017'de yayımladınız. Tamino’nun tüm yaratım ve kayıt süreçlerinden bahsedebilir misiniz?

19 yaşımdayken solo projem için 30 şarkı yazdım ve içlerinden sevdiğim bazı şarkıları kaydetmek istedim. Seçtiğim 13 şarkı üzerinde iki ay boyunca çalışacağım kişi olan Tom Pintens ile temasa geçtim. Sonrasında en iyilerini bir araya getirdiğim bir seçki ile bu EP ortaya çıktı. O zamanlar Amsterdam'da yaşıyordum (orada konservatuarda müzik eğitimi alıyordum) ve ilk defa yeni bir şehirde kendi başımaydım. Bu durum da yazdığım şarkıların çoğunu etkiledi diyebilirim.

Habibi şarkınız her geçen gün daha da popüler oluyor. Habibi'nin başarı hikâyesi nedir?

Yazdığım her şarkının arkasında bir hikâye olduğunu düşünüyorum. Hiçbir anlamı olmayanlar bile. (Gülüyor) Ancak onlar hakkında ayrıntılı olarak konuşmaktan biraz utanabilirim çünkü bu şarkıyı dinleyen dinleyicinin kendi yorumunu ve hislerini mahvedebilir. Gerçekten harika bir şarkı; sizin şarkınız olduğu hissini veren bir şarkıdır ve bu sizin hisleriniz ve yaşadığınız şeylerle ilgilidir. İşte bu yüzden şarkılarımın ardındaki hikâyeyi ortaya çıkarmaya çalışıyorum.

Müzisyen ve oyuncu olan büyük dedeniz Moharam Fouad'dan etkilendiğinizi biliyorum. Arap müziğini araştırırken neler keşfettiniz?

Oum Kalthoum, Wadih-El Safi, Munir Bashir ve çok daha fazlası…

Şarkılarınızın sözlerini siz yazıyorsunuz. Şarkı sözü yazarken size neler ilham veriyor?

Aşk, sex, acı, zevk, depresyon, güzellik, edebiyat, gözlemler, yalnızlık, ilgisizlik, ölüm, geçicilik, hüzün ve neşe, ayrılmaz bir ikili olarak gençlik ve yeni şeyler keşfetme, bu keşiflerle hayret ve hayal kırıklığı yaşamak…

Sesiniz kadife gibi ve şarkılarınız da oldukça melankolik. Şarkılarınız bizi karanlık bir dünyaya sürüklüyor. Siz şarkılarınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Müziğimi dinlerken ne hissetmeniz gerektiğini söyleyemem çünkü herkes sanatsal olana farklı bir tepki gösterir. Bu yüzden müziğimin herkesin kişisel bir deneyimi olmasını isterim. 

Gelecekteki projeleriniz nedir? Yeni albüm projeniz var mı?

Sana geliyorum Türkiye! Ve dünyadaki birçok başka ülkeye. Müziğimin beni her zaman ziyaret etmek istediğim çok güzel yerlere götüreceğini bilmek harika bir duygu. Sadece kısa vadeli planlarım var ve bunlardan biri de yakında yayımlanacak olan albümüm. Size bir tarih söyleyemem ama yakında olacağına söz veriyorum!

https://www.youtube.com/watch?v=KHEpwOs4J3A

0
18783
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage