06 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2017

7-11 Eylül Haftalık Kültür Yaşam Dozu

Yeni kültür-sanat sezonu son hazırlıklarını yaparken, sezon maratonu öncesi bu haftanın etkinlikleri iyi bir ısınma olabilir. Özellikle açık havada deneyimleyebileceğiniz festivaller için etkinlik listemize göz atmanızı öneririz. İyi haftalar. 

7-11 Eylül Haftalık Kültür Yaşam Dozu

7 Eylül

Pencere

20:30 / Tiyatro / Zorlu PSM Drama Sahnesi

Orijinal adı Skylight olan ve The Hours (2002) ile The Reader'ın (2008) senaryolarıyla iki Oscar adaylığı bulunan David Hare'ın kaleminden çıkan oyun, farklı dünya görüşleri olan Tom ve Kyra’nın yıllar sonra bir gece buluşup geçmişi, hayatı ve birbirlerini sorgulamalarını anlatıyor. İlk gösterimini 1995 yılında Richard Eyre rejisiyle Cottesloe Theater'da yapan Skylight, Hare ve Eyre'in yanı sıra başrolde yer alan Michael Gambon ve Lia Williams Tony Ödülü aday gösterildi. 1996 yılında Yılın En İyi Oyunu dalında Laurence Olivier Ödülü kazanan oyun, 1997 yılından bu yana Tom rolünde Bill Nighy'nin oynadığı iki ayrı prodüksiyonla seyirci karşısına çıktı. 2014'te Wyndham's Theater'da başlayan ve Stephen Daldry'nin yönettiği yeni prodüksiyonda Kyra rolünde Carey Mulligan yer alıyordu. Oyunun bu versiyonu 7 Tony Ödülü'ne aday oldu. 7 Nisan 2016’da oyun atölyesi’nde prömiyer yapan oyunda ise Haluk Bilginer, Esra Bezen Bilgin ve Kürşat Demir rol alıyor. Birkan Uz'un rejisiyle sahnelenen oyunun sahne tasarımı Gamze Kuş, müzikleri Çağrı Beklen, ışık tasarımı ise Kemal Yiğitcan tarafından üstleniliyor.

8 Eylül

L'amant Double

Film / Çeşitli Sinemalar

François Ozon'un prömiyerini Cannes Film Festivali'nde gerçekleştiren yeni filmi L'amant Double (Tutku Oyunu), yaşadığı depresyon sonucu gittiği psikiyatriste aşık olan Chloé'nin gizemli hikâyesini anlatıyor. Kırılgan bir genç kadın olan Chloé, sorunlarının üstesinden gelmek için gittiği psikiyatristi Paul'a kısa süre içinde aşık olur. Aylar sonra birlikte yaşamaya başlayan ikilinin sağlıklı görünen ilişkileri, Chloé'nin, sevgilisinin gerçek kimliğine dair ondan bir şeyler sakladığını keşfetmesiyle gerilimli bir hâl alır ve çift arasında bir köşe kapmaca başlar. Başka Sinema iş birliği ile gösterimi gerçekleşecek olan L'amant Double 8 Eylül’de sinemalarda.

8 Eylül

MONO

22:00 / Konser / Zorlu PSM

1999'da Tokyo'da kurulan Japon post rock grubu MONO, Zorlu PSM Studio’ya konuk oluyor. Orkestra düzenlemeleri ve shoegaze gitar tınılarını harmanlayan ve bunu eşsiz bir yaklaşımla gerçekleştiren grup, Takaakira "Taka" Goto, Hideki "Yoda" Suematsu, Tamaki Kunishi ve Yasunori'den oluşuyor. Bugüne kadar her yıl yaklaşık 150 konser veren ve 55 farklı ülkeyi ziyaret eden grubun New York Orkestrası’yla kaydedilen canlı albümleri de dahil olmak üzere, 10 başarılı albümü bulunuyor. Canlı performansları her zaman en iyiler arasında yerini alıyor. MONO, performanslarındaki yüksek enerji ve yoğunlukla 8 Eylül’de Zorlu PSM’de olacak.

9-10 Eylül

GardenSale

11:00 / Festival / KüçükÇiftlik Park

Bu yıl 9-10 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek GardenSale, birbirinden farklı tasarım ve tasarımcıları altıncı kez KüçükÇiftlik Park’ta tasarım severlerle bir araya getirecek. Her yıl ilgi ile takip edilen tekstilden takıya, vintage objelerden endüstriyel tasarım ürünlerine kadar binlerce tasarımın yer aldığı GardenSale bu sene de dopdolu geçecek. Tasarım, atölye, alışveriş ve müziği tek çatı altında birleştiren GardenSale, gündüzden geceye renkli, enerjisi bitmeyen bir şenlik ruhu yaşatacak. Her biri kendi alanında özgün, yaratıcı tasarımlarıyla dikkat çeken birçok tasarımcıyı ve çalışmalarını bulabileceğiniz GardenSale, atölyeler, sokak müzisyenleri, swingjazzsession’ları ve film gösterimleri ile şenlenecek.

https://vimeo.com/181172573

9 Eylül

Babylon Soundgarden

 20:00 / Festival / Kilyos

Bu yıl ilk kez Kilyos’ta kamplı olarak gerçekleşecek festivalde Gorgon City, The Drums, Anne-Marie, Sevdaliza, Kadebostany, Kalben, Whilk & Misky, Wax Tailor, Adamlar, Kabus Kerim, Hey! Douglas, Derrick May, Juju & Jordash, Cosmin TRG, Ahu, Sonido Tropico ve çok daha fazlası sahne alacak. 8 Eylül’de giriş yapılabilecek festival alanında özel Kabus Kerim ve DJ performanslarıyla açılış yapılacak. Gün boyu sürecek müzik ve teknoloji ile yaratıcılığın birbirine karışacağı aktivitelerle bir kere daha festivalin tam kalbine dokunulacak.

10 Eylül

Kiasmos

17:00 / Konser / Beykoz Kundura

2010’dan bu yana Beyoğlu’ndan sesini müzikseverlere duyuran Salon’un yeni projesi Gezgin Salon’un ilk ayağı için sayılı günler kaldı. 10 Eylül Pazar günü 17.00’den itibaren Beykoz Kundura’nın doğayla iç içe atmosferinde, Limits Off’un katkılarıyla gerçekleştirilecek Gezgin Salon’da elektronik müziğin en başarılı isimlerinden Kiasmos, Pantha du Prince, Pional, Men With A Plan, Mindshifter ve Büber sahne alacak. İstanbul’da yazın en güzel renkleri yaşanırken tek günlük festivale dönüşecek ve kapılarını 17.00’de açacak Gezgin Salon’un konukları arasında Salon dinleyicisinin çok yakından tanıdığı, dillere destan canlı performanslarıyla tanınan Kiasmos ise festivalin öne çıkan isimlerinden. Konser günü Beykoz Kundura’ya ulaşım için Kadıköy ve Beşiktaş’tan farklı saatlerde kalkacak Dentur teknelerinden yararlanılabilecek.

Görsel: Maria Svarbova

0
3035
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage