21 EYLÜL, PERŞEMBE, 2023

Aslıhan Ünaldı İmzalı “Suyun Üstü” Altın Koza Film Festivali’nde

Aslıhan Ünaldı’nın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Suyun Üstü, 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film bölümünde yarışıyor.

İlk gösterimi Türkiye’de yapılacak olan Suyun Üstü filminin yapımcılığını Aslıhan Ünaldı ve Kamen Velkovsky üstleniyor. Elit İşcan, Nihan Aker, Lila Gürmen, Serhat Ünaldı, Oscar Pearce ve Eren Çiğdem’in rol aldığı film, siyasi yazıları nedeniyle hapse girme tehdidiyle karşı karşıya kalan bir gazetecinin, parçalanmış ailesiyle birlikte Ege kıyılarında çıktığı yelken seyahatinde ortaya çıkan sırları konu alıyor. Günümüz Türkiye’sinin sosyo-politik zemininde geçen ve zamansız bir hikâyeyi anlatan filmin görüntü yönetmenliğini Andre Jaeger, müziklerini Davut Özdemir ve Deniz Güngör, sanat yönetmenliğini ise Emine Özbakır üstleniyor. Kadın karakterlere yoğunlaşan filmde; aile, kariyer ve ilişkiler gibi meseleler üç farklı jenerasyonun gözünden işleniyor.

Bir Siren Film yapımı olan Suyun Üstü, Uluslararası Altın Koza Film Festivali açılışından sonra 2023 Ekim ayında, São Paulo Uluslararası Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma kategorisinde yarışacak.

“New York’ta yaşayan Zeynep, Amerikalı eşiyle birlikte Muğla'da küçük bir sahil kasabasına varır. Parçalanmış bir aileye geri dönmüştür; ebeveynleri boşanmış, kız kardeşi ise ailesine yabancılaşmıştır. Aile, bir haftalık bir yelken seyahatine çıkacaktır ve bu gezi Zeynep’in yargılanmakta olan gazeteci babası Yusuf’un hapse girmeden önce uzun zamandır görmediği kızlarıyla yeniden bağ kurabilmesi için son bir şanstır. Tekne denize açılıp, yelken rüzgârla dolduğunda ve mavi sularda süzülmeye başladıklarında kendilerini eski günlerde gibi hissederler. Aile yeniden bir aradadır, umutla doludur. Ancak yavaş yavaş bu yolculuğun basit bir aile tatili olmadığı ortaya çıkar. Aile, Yusuf’un temyiz kararını beklerken gerilim gittikçe artar; hassas aile dinamikleri, yöre halkından genç bir adamın hayatlarına girmesiyle beklenmedik bir yönde değişir.”

Aslıhan Ünaldı’nın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi Suyun Üstü'nün fragmanını buradan izleyebilirsiniz. 

0
1602
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage