10 EYLÜL, PAZAR, 2023

Ferda Art Platform’da Yeni Sergi: “Funk Your Funk”

Jakup Ferri’nin son dönem üretimlerinden, 59. Venedik Bienali Kosova Pavyonu, Manifesta 14 ve Kuntsmuseum Luzern’da gösterilmiş eserlerinden oluşan “Funk Your Funk” başlıklı sergi 13 Eylül – 14 Ekim tarihleri arasında Ferda Art Platform’da sanatseverlerle buluşacak.

Gündelik hayattan sahneleri şölensel ve masalsı bir üslupla yorumlayan Jakup Ferri’nin eserlerinde özellikle müzik, dans ve spor gibi temalar ön plana çıkıyor. Sanatçı eserlerinde bir dansçının ya da jimnastikçinin beden hareketlerini, havuz başında eğlenen insanların çeşitli hâllerini, aile ve arkadaşlarla toplanılmış bir günü ya da hayvanlar, dünya dışı yaratıklar ve insanlar arasında neşeli bir ilişkiyi tasvir eden sahneleri detaylı çizimleriyle özenle kurguluyor. Çizimlerinde lineer bir perspektif yerine çoklu bir perspektif kullanan sanatçının oluştuğu sahnelerdeki karakterler her çizgisinde sanatçının özgün dilini aynı şekilde yansıtan bir evren yaratıyor.

Sanatçının eskiz defterinde doğan bu hikâyeler dokuma ve nakış işlerinde iş birliği yaptığı Arnavut kadın zanaatkârların ellerinde hayat buluyor. Gündelik hayatın renkli bir kutlamaya dönüştüğü sergide, sanatçının tekstil ve nakış işlerinin yanı sıra tuval üzerine yağlı boya ve el dokuması halı eserlerini de yer alıyor.

Çalışmalarına ve yaşamına Kosova ve Amsterdam’da devam eden sanatçı 9. İstanbul Bienali’nde de gösterilen video eserleri ile tanınsa da son dönem üretimlerinde tekstil ve dokuma işleri ile de ön plana çıkıyor.

Künye:
1. Untitled (from the Muscle Memory Series), 2023,Stitched with sewing machine on cotton 145 x 205 cm
​2. Funk Your Funk, 2021 - 2023 Ink & oil on linen canvas 155 x 203 cm

0
1192
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage