24 NİSAN, PAZARTESİ, 2023

“1923” Müzikali Prömiyerini 23 Nisan’da Zorlu PSM’de Yaptı

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortak yapımı, Zorlu Holding ve Grup şirketlerinin desteğiyle Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan 1923 müzikali 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda prömiyer yaptı.

Cumhuriyetin kuruluş hikâyesini yeni kuşaklara aktarma misyonuyla hayata geçirilen 1923 müzikalinin oyuncu kadrosunda Kerem Alışık, Özge Özder, Ece Dizdar, Elif Gülalp, Ülkü Hilal Çiftçi, Metin Boray Dikenelli, Ozan Persentili yer alıyor. Sahne üstünde ve sahne arkasında 200 kişilik bir ekip çalışmasıyla hayata geçirilen ve hazırlıkları 18 ay süren müzikal, ışık ve ses tasarımından dans koreografilerine, canlı orkestra kullanımından dönem kostümlerine kadar Milli Mücadele ile başlayarak Cumhuriyetin kuruluş sürecini anlatan en büyük sahne sanatları eseri olma özelliğini taşıyor. Müzikal bir müze gezisi sırasında kaybolan, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulan dört arkadaşın hikâyesini anlatıyor.

Yekta Kopan, Mert Dilek ile Mehmet Ergen tarafından kaleme alınan müzikalin yönetmenliğini Mehmet Ergen ve Lerzan Pamir üstleniyor. Müzikalin özel olarak bestelenen müzikleri Tuluğ Tırpan’ın, koreografisi ise Beyhan Murphy’nin imzasını taşıyor. Eserin tarih danışmanlığını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan yapıyor. Dekor tasarımında Robert Innes Hopkins, kostüm tasarımında Gül Sağer, ışık tasarımında Malcolm Rippeth ve multimedya tasarımında Douglas O’Connell yer alıyor.

​24 - 25 Nisan’da ve 23 - 24 Mayıs’ta Zorlu PSM’de sahnelenecek olan 1923 müzikali sezon boyunca gösterimlerine devam edecek. Müzikalin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
2334
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage