07 TEMMUZ, SALI, 2020

Yerelden Evrensele İş Birlikleri

British Council tarafından yürütülen, Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan BIOS ve Sırbistan’dan Nova Iskra iş birliğiyle düzenlenen Connect for Creativity projesi kapsamında düzenlenen “YerelÖtesi İş Birlikleri” başlıklı sergi, çevrim içi olarak sanatseverlerle buluşuyor. Londra’nın en eski sanat ve teknoloji merkezi Furtherfield iş birliğiyle gerçekleştirilen sergi, 30 Temmuz 2020 tarihine kadar Connect for Creativity internet sitesi üzerinden ziyaret edilebiliyor.

Birleşik Krallık, Türkiye, Yunanistan ve Sırbistan’dan sanatçıları bir araya getiren “YerelÖtesi İş Birlikleri” sergisi, yerel sanat kurumu ve atölyeler arasında bir dayanışma meydana getirmeyi hedefliyor. Fiziksel olarak insanların bir araya gelmesinin hayli zor olduğu günlerde gerçekleştirilen sergi, dijital etkileşimin günümüzde ne denli önemli olduğunun altını çiziyor. “Yerelötesilik” tanımından yola çıkan sergi, yerelötesi topluluklarla onların kendileri arasındaki mesafelerini ve farklılıklarını dikkate alarak nasıl örgütlenebilineceğini ele alıyor.

​Emmy Bacharach, Georgios Makkas, Ioana Man,Tamara Kametani, Theo Prodromidis veYağmur Uyanık tarafından hazırlanan eserler, sanal gerçeklikten üç boyutlu baskıya, probiyotik fermantasyondan etnografik dokümantasyona kadar birçok farklı disiplinden çalışmayı bir araya getiriyor.

0
1569
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage