03 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2022

Yeni Çağdaş Sanat Platformu: monoco.io

Blokzincir teknolojisini kullanarak sanatı ve sanatçı haklarını koruma ilkesiyle yola çıkan yeni çağdaş sanat platformu monoco.io sanatseverlerle buluştu.

Sanat profesyonelleri tarafından hayata geçirilen monoco.io, sanatçıları temsil eden sanat kurumları/temsilcileri, bağımsız sanatçılar ve koleksiyonerler arasında güvenli bir köprü olmayı amaçlıyor. Gelişmiş güvenlik araçlarıyla sanat eserinin dijital ortamdaki varlığını garanti alan platform, sürekli güncellenen alt yapısıyla her esere özel akıllı kontrat oluşturarak özgün bir çevrim içi hizmet sunuyor.

​Selman Bilal’in kurucularından olduğu monoco.io, temelde üç ana hizmet sunuyor. Bunlar; dijital ve fiziksel sanat eserlerinin listelendiği “art platform”, fiziksel ve dijital eserlerin özgünlük sertifikalarının dijital dönüşüm çözümü için oluşturulan “certification” ve bunlardan ayrı olarak ziyaretçilerini hem blokzincir teknolojisi hem de çağdaş sanat gelişmeleri hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan “journal”. Çağdaş sanat platformu monoco.io hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
2800
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage