24 MAYIS, SALI, 2022

“Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu” Kazananları Açıklandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali, TSKB iş birliğiyle hayata geçirdiği “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu” ile bu yıl 16 genç kadın müzisyene katkı sağlıyor.

İKSV’nin Borusan Holding sponsorluğunda hayata geçirdiği 50. İstanbul Müzik Festivali, “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu” ile genç kadın müzisyenlerin yurtdışında eğitimlerine, yarışmalara ve orkestra seçmelerine katılmalarına veya iyi bir enstrümana sahip olmalarına katkıda bulunuyor. İstanbul Müzik Festivali kapsamında beş yıldır TSKB’nin (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) sponsorluğunda düzenlenen “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu” projesinin kazananları duyuruldu. Bu yıl 16 genç kadın müzisyen fondan yararlanacak. Böylelikle Yarının Kadın Yıldızları’nın sayısı 69 oldu.

Genç kadın müzisyenlerin başvuruları, İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, İstanbul Müzik Festivali Direktörü Efruz Çakırkaya, flüt sanatçısı Bülent Evcil, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy ve piyanist İris Şentürker’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi ve fondan yararlanmaya hak kazananlar belirlendi. Kazanan müzisyenlere toplam fon miktarı, ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak.

Borusan Holding’in desteğiyle, 6 - 24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 50. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Yarının Kadın Yıldızları fonunu almaya hak kazanan genç kadın müzisyenlerin katılacağı bir konser de yapılacak. TSKB iş birliğiyle 23 Haziran Perşembe akşamı saat 20.00’de Süreyya Operası’nda gerçekleşecek bu konserde, projenin beşinci yılındaki kanaat önderi, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın konzertmeister’ı Pelin Halkacı Akın da genç kadın müzisyenlerle birlikte sahneye çıkacak.

Destek almaya hak kazanan müzisyenler:
Aygül Yeniev, flüt
Başak Merev, piyano
Begüm Aslan, kontrbas
Billur Tankişi, keman
Cansu Naz Eriş, piyano
Çisil Korkmaz, korno
Duru Aydın, piyano
Ece Naz Aydoğdu, keman
Eda Seviniş, piyano
Ekin Kuzukıran, keman
Göksu Türkmen, flüt
Hatice Öykü Güneç, viyola
İlayda Deniz Oğuz, piyano
İlayda Yılmaz, klarnet
Selinsu Zeynep Düz, keman
​Şule Berna Kontaş, viyolonsel

0
1442
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage