08 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2024

Yaratıcı Kültür ve Sanat İş Birlikleri İçin Hibe Desteği

British Council, Türkiye ve Birleşik Krallık’taki kültür-sanat kuruluşlarının yaratıcı iş birlikleri geliştirmelerini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek “Yaratıcı İş birlikleri Hibe Programı”na 2 Haziran’a kadar başvurulabilecek.

Yenilikçi ve sanatsal üretimleri teşvik etmeyi amaçlayan program kapsamında, 5 kuruma kurum başına 17,500 Sterlin ve 5 kuruma ise 7,500 Sterlin’e kadar destek sağlanacak ve toplamda 10 projeye toplam 125 bin Sterlin hibe desteği sağlanacak.

Tüm Türkiye’den başvurulara açık olacak hibe çağrısında, yeni biçimler ve içerikler sergileyen, yeni ortaklarla çalışan ve izleyicilere geniş kapsamda ulaşan yenilikçi kültür ve sanat projeleri aranıyor. Program kapsamında, iklim değişikliğinden küresel sorunlara kadar çağdaş temaları ele alan özgün ve yaratıcı proje iş birlikleri desteklenecek. Film, yaratıcı teknolojiler, edebiyat, görsel sanatlar, tiyatro ve dans, müzik, mimarlık, tasarım ve disiplinler arası projeler alanlarındaki yenilikçi başvuruların dikkate alınacağı programda, Türkiye'deki sanatçı ve sanat kuruluşlarının Birleşik Krallık'taki sanatçı ve kurumlarla iş birliği içinde yaratıcı projeler geliştirmeleri amaçlanıyor.

Çevrim içi veya yüz yüze sergilenebilecek projeler, performans, rezidans, sergi, festival, gösterim, panel, söyleşi ve atölye formatlarında olabilmekle beraber, farklı yenilikçi yaklaşımlara da açık olacak. Belli bir tema şartı aranmayan projeler arasında, özellikle cinsiyet, ırk, etnik köken, engellilik, kapsayıcılık, yaş ve diğer çeşitlilik alanlarına odaklanan iş birlikleri teşvik ediliyor. Programa başvuruda bulunan projelerin, 31 Mart 2025 tarihine kadar hayata geçmesi isteniyor. 

Hibe programı hakkında detaylı bilgiye ve başvuru için ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz. British Council Türkiye web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilen başvurular için son tarih 2 Haziran Pazar günü olacak ve 21 Mayıs Salı günü saat 11:00’de açık çağrı ile ilgili olası soruların cevaplandırılacağı çevrim içi bir oturum gerçekleştirilecek. Hibe programı kapsamında seçilen projeler, 22 Temmuz 2024 tarihinde British Council web sitesi üzerinden açıklanacak. 

0
536
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage