18 MAYIS, CUMARTESİ, 2019

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılıktan İki Önemli Sergi

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, “Hoş Geldin Gazi- Atatürk’ün İstanbul Günleri (1927 – 1938)” ve “Turhan Selçuk Retrospektifi” sergilerine ev sahipliği yapıyor.

“Hoş Geldin Gazi- Atatürk’ün İstanbul Günleri (1927 – 1938)” sergisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sonrası ilk kez İstanbul’a geldiği 1 Temmuz 1927 yılından Dolmabahçe Sarayı’nda hayatını kaybettiği 10 Kasım 1938’e kadar İstanbul’daki günlerini fotoğraf ve hikâyelerle kronolojik olarak sunuyor. Cengiz Kahraman’ın küratörlüğünü üstlendiği sergide, Kredi Tarihi Arşivi Selahattin Giz Koleksiyonu’ndaki negatif ve fotoğraflar yer alıyor. Dönemin foto muhabirleri, Cumhuriyet gazetesinden Namık Görgüç ve Selahattin Giz, Son Posta gazetesinden Cemal Göral, Akşam gazetesinden Faik Şenol, Tan gazetesinden Hilmi Şahenk’in çektiği fotoğraflar gazetelerden derlenen hikâyelerle izleyiciye sunuluyor. Sergi 17 Mayıs – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında Yapı Kredi Müzesi’nde ziyaret edilebilecek.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Galeri katında ise Turhan Selçuk’un 1940’larda başlayıp 2000’li yıllara dek süren yetmiş yıllık sanat yaşamının bütün dönemlerinden en seçkin çizgileri bir araya getiren “Turhan Selçuk Retrospektifi” sergisi yer alıyor. Selçuk’un “Halkını seven her dürüst ve namuslu kişide az çok Abdülcanbaz’lık vardır” diye tanımladığı ünlü tiplemesi Abdülcanbaz’ın yer aldığı sergide 400 civarında orijinal eser, karikatür ve mizah dergileri, Abdülcanbaz kitapları ve afişleri, kendi yaptığı satranç takımı ve Nasrettin Hoca hatıra parası, posta pulu, Abdülcanbaz resimli sigara tabakası, kapak resimlerini çizdiği kitaplar, çeşitli portre fotoğrafları ve gazete kupürleri gibi birbirinden ilginç koleksiyon parçaları bulunuyor. “Turhan Selçuk Retrospektifi” sergisi, 17 Mayıs – 9 Ağustos tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. 

0
1852
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage