Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin yeni süreli sergisi “Yan Yana” kapsamında serginin küratörleri Dr. Öğr. Üyesi Ali Kayaalp ve Ömer Faruk Şerifoğlu’nun vereceği Yan Yana Konferansları 10 Ekim’de BlackBox’ta başlıyor.
Yan Yana Konferansları’nda, serginin odağındaki sanatçı çiftler Melahat-Eşref Üren ile Eren-Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun hayatları ve eserlerinin sanat tarihimizdeki yansımaları mercek altına alınacak. “Aramızda Bir Şey Var – Melahat Üren” başlıklı ilk konferans, 10 Ekim Cuma 15.00’te BlackBox’ta gerçekleşecek.
Dr. Kayaalp’in “Aramızda Bir Şey Var – Melahat Üren” başlıklı konferansı, sanat tarihi yazımında gölgede kalmış bir kadın sanatçıyı odağa taşıyacak; onun sanatın farklı dallarındaki üretimlerini, Eşref Üren’le olan yaratıcı ve kişisel ilişkisi bağlamında değerlendirerek, bu birlikteliğin her iki sanatçının eserlerine nasıl yansıdığını irdeleyecek.
BlackBox etkinliklerinin biletlerini Biletix’ten ve Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi danışmasından temin edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.