11 EYLÜL, CUMA, 2020

Yakıp Yıkılan Doğaya Dair

Odunpazarı Modern Müze (OMM), 2020-2021 yeni sanat sezonunu “Günün Sonunda” başlıklı bir karma sergiyle açmaya hazırlanıyor. 2 Ekim tarihinden itibaren sanatseverlerle buluşacak sergi, içinde bulunduğumuz pandemi sebebiyle de insanlığın Sanayi Devrimi’nden bu yana doğaya verdiği zararın ve ekolojik dengenin bozulmasının sonuçlarıyla artık yüzleşmeye başladığına dikkat çekiyor.

Artık içinden çıkılamaz bir hâl alan küresel iklim değişikliği krizleri, giderek artan ve şiddetini tüm dünyada hissettiren göç dalgaları ve güncel pandemi sorunlarına dikkat çeken "Günün Sonunda", sanatseverleri insanlığın bu çözümsüz yaraları üzerine daha fazla düşünmeye davet ediyor. Temel soruları “İnsanın uzun süre merkezine kendisini koyarak bir çeşit sahiplik iddiasında bulunduğu yerküre, “biz” olmadan yaşamaya devam edebilir. Peki türümüz bu bilgiyi özümseyerek doğanın içinde var olmanın daha saygılı yollarını arayacak mı?” olan sergi, bu kapsamda ziyaretçilerle birlikte tüm bu sorunlara duyarlı ortak bir bilinç üretmeyi amaçlıyor. Dünya kaynaklarının kâr ve konfor amacıyla gezegenin döngüsünü göz ardı ederek kullanılmasının insanlık için oluşturduğu tehdidin farkına vardığımız bugünlerde sergi, kolektif geleceğimizdeki ihtimallere şimdinin fenerini tutuyor.

​"Günün Sonunda" sergisi kapsamında Ali Kazma, Aylin Zaptçıoğlu, Azade Köker, Burcu Yağcıoğlu, Elmas Deniz, Fırat Engin, Hale Tenger, Kerem Ozan Bayraktar, Lara Ögel, Murat Akagündüz, Mustafa Hulusi, Osman Dinç, Sergen Şehitoğlu, Serkan Demir, Stephan Kaluza ve Yaşam Şaşmazer gibi sanatçıların çalışmaları 2 Ekim 2020 ile 25 Nisan 2021 tarihleri arasında OMM’da sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

0
2220
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage