16 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2020

Yakın Geleceğe Dair: Yaşanmaz Bir Dünya

​David Wallace-Wells’in son bilimsel çalışmalardan faydalanarak bizleri yakın geleceğimizle tanıştırdığı, Guardian gazetesinin “çağı tanımlayan kitap” olarak nitelediği çalışması Yaşanmaz Bir Dünya-Isınma Sonrasında Hayat, Ebru Kılıç’ın çevirisiyle Domingo Yayınevi’nden çıktı.

David Wallace-Wells, kitabında geleceğin, içinde yaşayanlara nasıl görüneceğine yani ısınmanın küresel politikayı nasıl dönüştüreceği, böyle bir dünyada teknolojinin ve doğanın ne anlama geleceği, kapitalizmin sürdürülebilirliği ve insanın ilerleyişinin tuttuğu yol üzerine kafa yoruyor. Aynı zamanda bir harekete geçme çağrısında da bulunuyor.

​Artan sıcaklıklar, kıtlık, sel baskınları, salgın hastalıklar, ormansızlaşma, buzulların erimesi, ekonomik gerileme ve bunların beraberinde getireceği yıkım... İşte başımıza geleceklerin kısa bir özeti. Ve hepsi de sandığımızdan daha hızlı gerçekleşecek. Eğer milyarca insanın yaşam şeklinde devrim niteliğinde bir değişiklik yapmazsak, içinde bulunduğumuz yüzyılın sonunda gezegenin çok büyük bir kesimi yaşanmaz hale gelecek, kalanında ise yaşam koşulları oldukça zorlayıcı olacak. 

0
2246
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage