18 ARALIK, PAZARTESİ, 2023

x-ist’te Yeni Sergi: “Lucy in The Sky With Diamonds”

Dolce Paganne, Merve Atılgan ve Tuba Şamlı Atilla’nın yer aldığı, sergi fikri Büşra Soydemir’e ait olan “Lucy in The Sky With Diamonds” başlıklı tematik sergi, 21 Aralık 2023-20 Ocak 2024 tarihleri arasında x-ist’te sanatseverlerle buluşacak.

“The Beatles”ın “Lucy in the Sky with Diamonds” şarkısından ilhamla üretimlerini gerçekleştiren Dolce Paganne, Merve Atılgan ve Tuba Şamlı Atilla şarkının yarattığı transandantal atmosferden hareketle izleyiciyi kendi mistik evrenlerine misafir ediyor.

Sergiye ilham olan bu şarkının hikâyesi, grubun gitaristi ve vokalisti John Lennon’ın oğlu Julian’ın yaptığı bir resmi babasına göstermesiyle başlıyor. Julian, çizdiği bol yıldızlı gökyüzü resmini anaokulundan arkadaşı Lucy’ye ithaf ederek babasına “Lucy in the Sky with Diamonds” olarak sunuyor. Çocukların hayal dünyasından seslenen sözlerle kurgulanan şarkının ortaya çıkardığı halüsinojenik manzara sebebiyle baş harflerinin dizgesi olan LSD’ye (lysergic acid diethylamide) yazıldığı rivayet edilse de Lennon ve diğer Beatles üyelerine göre sözler bağımsız olarak ortaya çıktı ve büyük ölçüde Lewis Carroll’un Alice Harikalar Diyarında adlı romanının edebi tarzından ve soyut anlam yapısından türetildi.

Künye:
1. Merve Atılgan, Sermest, Kağıt üzerine karışık teknik, 56 x 77 cm, 2023
2. Dolce Paganne, Yeni Çağın Tarikatı, Dijital/ Karışık teknik, Hahnemühle kağıt üzerine sanatsal baskı, 100 x 100 cm, 2023
3. Tuba Şamlı Atilla, Kava Kava, Hahnemühle kağıt üzerine rapido kalem, 50 x 70 cm, 2023

0
867
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage