18 OCAK, PAZARTESİ, 2021

Virtual Contemporary Istanbul 1 Milyonun Üzerinde Görüntülendi

Akbank ana sponsorluğunda 19 Aralık-20 Aralık tarihlerindeki ön izleme ile başlayan ve 6 Ocak 2021 tarihinde sona eren Virtual Contemporary Istanbul, 19 günde 100 binin üzerinde ziyaret edildi ve 1 milyonun üzerinde görüntüleme aldı.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Virtual Contemporary Istanbul’a 13 yabancı ve 24 yerli olmak üzere 37 galeri ve 13 inisiyatif katıldı. Fuarda 560 sanatçının toplam 1800 eseri sergilendi.  8. kez düzenlenen Plugin’de ise 17 sanatçı 17 eser ile yer aldı. Yönetim danışmanlığı firması McKinsey & Co. ile yapılan iş birliğiyle oluşturulmuş  ve test edilerek kullanıma sunulan 

 virtual.contemporaryistanbul.com platformu üzerinden gerçekleştirilen fuarda bir eser 480 bin USD fiyatla yurt dışından bir alıcı bulurken fuar süresince sergilenen 1800 eserin de %36’sı satıldı.

Akbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Virtual Contemporary Istanbul’da çağdaş sanat meraklıları, Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Marcus Graf’la fuar süresi boyunca online görüşme platformu üzerinden yapılan rehberli turlarla katılımcı galeriler, sanatçılar ve eserler hakkında bilgi alışverişinde bulunup, sanal fuarla ilgili merak ettikleri sorulara cevap buldular. 14 tura yaklaşık 1000 kişi katılım sağladı ve fuarın son günü YouTube üzerinden gerçekleştirilen kamuya açık fuar turunu yaklaşık 3200 kişi izledi.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli sanal fuarla ilgili yaptığı açıklamada:

​“Contemporary Istanbul olarak fiziki 15. edisyonumuzu daha güzel, umut dolu günlerde yapabilmek umuduyla Nisan ayına erteleyip, hazırlıklarını titizlikle yürüttüğümüz sanal fuarımızı sizlerin de bildiği üzere 19 Aralık’ta ön izleme ile açmıştık.  Hepimiz için yeni bir tecrübe ve öğreti olan sanal fuarımız ülkemiz ve uluslararası çağdaş sanat çevreleri için bir ilk oldu; 19 gündeki izleme ve fuara ziyaret rakamları, gelen yorumlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.  İzleyicilerden, paydaşlarımızdan aldığımız dönüşler, yorumlar, kullanıcı deneyimleri ile virtual.contemporaryistanbul.com önümüzdeki yıllarda sanal platformumuzu geliştirmek için yol haritamız olacak. İlk yaptığımız basın toplantısında sanal fuarımızın fiziksel fuarımızdaki tüm coşkuyu birikimi ve etkinliği yansıtacağını sevinerek göreceğimize inanıyoruz” demiştik ve mutlulukla ifade etmek isterim ki fiziki fuarda yaşadığımız coşkuyu, birikimi sanal fuarımızda yakaladık. Hedefimiz önümüzdeki dönemde dijital platformumuzu genişleterek, çağdaş sanat alanında öncü projelere ev sahipliği yapması.”

​Contemporary Istanbul’un Aralık ayında yapılması planlanan 15. edisyonunun ise Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan kararlardan dolayı 27 Nisan – 2 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekletirilmesi planlanıyor. 

0
1928
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage