01 ARALIK, ÇARŞAMBA, 2021

Vincenzo Savastano’nun “Metropolis” Sergisi Goba Galeri’de

İtalyan sanatçı Vincenzo Savastano’nun “Metropolis” başlıklı kişisel sergisi 11 Aralık’a kadar Goba Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.

Vincenzo Savastano’nun sergisinde 2013’ten 2021’e kadar sınırlı sayıda üretilen iç tasarım projelerinden bir seçki yer alıyor. Sergide sanatçının bu zaman dilimi içerisinde İstanbul şehrinin dönüşümünü kendi vizyonuyla uzun süre gözlemleyerek ortaya çıkardığı yeni heykel koleksiyonu bulunuyor.

Savastano’nun “İstanbul’da 8 Yıl” başlıklı sanat ve tasarım retrospektifi, 14 Kasım tarihinde İstanbul’da tarihi Venedik Sarayı’nda gerçekleşti. Büyükelçi Massimo Gaiani’nin tanıtımını yaptığı sergi, sanatçının çalışmalarını ve Türkiye’de, özellikle İstanbul’da sanattan tasarıma uzanan projelerde geçirdiği sekiz yılı belgeliyor. Savastano’nun bu projesi, şehrin radikal dönüşümlerini, mimari ve kentsel unsurlarından aldığı ilhamları, İtalyan Rönesans şehri Floransa’dan gelen bir İtalyan’ın gözünden anlatıyor.

Vincenzo Savastano’nun “Metropolis” başlıklı kişisel sergisi İstanbul’un Pera semtindeki Goba Galeri’de 11 Aralık’a kadar ziyaret edilebilir.

​Adres: Mesrutiyet Caddesi Simal Sokak No:3/A Beyoğlu, İstanbul

Photo Credit: Serenay Lökçetin

0
1622
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage