23 OCAK, CUMARTESİ, 2021

Uydum Suyun Aklına

Mahmut Karatoprak, son dönem işlerinin yer alığı “Uydum Suyun Aklına” sergisi ile Gallery 11.17’de sanatseverlerle buluşuyor.

İsmini Mahmut Karatoprak’ın yakın arkadaşı Öner Fikri Topçuoğlu’nun aynı adlı şiirinden alan sergi, Karatoprak’ın son dönem çalışmalarıyla beraber 55 adet işine yer veriyor. Geçmişle gelecek arasında sıkı bir bağ kuran Mahmut Karatoprak’ın eserleri günümüzde yeniden yaşam bulan çağdaş eserler olarak karşımıza çıkıyor. İkonografik üslubun sınırlarını zorlayan bu eserlerde sanatçı izleyenlerde sessiz bir şiir etkisi bırakıyor. Pek çok ahşap parçanın geometrik bir düzen içinde akılcı ve estetik bir birliktelikle büyük sürprizlerle karşımıza çıkması bizde ayrı bir heyecan yaratıyor. Karatoprak paletinde kırmızı, nar çiçeği, kahverengi tonları, mavi ve yeşillerin su bazlı boyalarla usta ellerde nelere dönüştüğüne şahit olmak olağanüstü bir deneyim sunuyor. İkonlardaki altın rengin ahşabın sıcaklığı ile ihtişamdan çok değerli bir üretime dönüşmesi eskiye saygının izlerini taşıyor.

​Mahmut Karatoprak’ın “Uydum Suyun Aklına” sergisini 14 Şubat 2021 tarihine kadar Gallery 11.17’de ziyaret edebilirsiniz.

0
2177
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage