27 KASIM, CUMA, 2020

“Unutulan Dünyada, Dünyanın Unuttuğu”

Niklas Goldbach ve Berkay Tuncay’ın dijital çağda bellek ve kaybolmayan belleğin insan psikolojisi üzerinde yol açabileceği etkilerini inceleyen bir anlatı sunan çalışmalarının bir araya geldiği, aşırı bilgi yüküne maruz kalmış zihnin iyileşmesi için olası yolları arayan “Unutulan dünyada, dünyanın unuttuğu” başlıklı sergi Monitor’de çevrim içi olarak gerçekleşiyor.

Monitor’ün, pandemi nedeniyle çevrim içi olarak sürdürdüğü 2020 programının son sergisi “Unutulan dünyada, dünyanın unuttuğu” Niklas Goldbach’ın geç kapitalist kültür ve bunun mimari yapılar üzerindeki etkisine odaklandığı “Form and Control” serisinin 2017’de ürettiği üçüncü çalışması “The Foundry”i ve Berkay Tuncay’ın “Poems from Instant Messaging (ASMR)” ismini taşıyan videosunu sanatseverlerle buluşturuyor. Niklas Goldbach “Form and Control: The Foundry” isimli mikro elektronik sektöründe üretim yapan fabrikaların yer aldığı Silikon Saksonya olarak adlandırılan bölgede geçen çalışmasında günlük yaşamı hızlandırmaya çalışan bir teknolojiyle seyirciyi karşılaştırıyor. “The Foundry”de yer alan metinler, Douglas Adams’ın “Otostopçunun Galaksi Rehberi” serisindeki depresif robot Marvin’den alıntılardan oluşuyor. Çalışmalarında, internetin küresel toplum üzerindeki etkilerini inceleyen Berkay Tuncay, “Poems from Instant Messaging (ASMR)“ ismini taşıyan videosunda, hızla devam eden bilgi akışının sebep olduğu anksiyete problemlerinden yola çıkarak kurguluyor. Anlık mesajlaşma mecralarında kullanılan kısaltmalardan yola çıkarak alfabetik sıraya göre derlenen şiir, otonom duyusal meridyen tepki anlamına gelen ASMR tekniği ile Nynke Norberhuis tarafından performe ediliyor.

​Niklas Goldbach ve Berkay Tuncay’ın “Unutulan dünyada, dünyanın unuttuğu” sergisini 23 Kasım – 7 Aralık 2020 tarihleri arasında çevrim içi olarak buradan ziyaret edebilirsiniz.

https://vimeo.com/481922261

0
3376
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage