26 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2020

Tüm Çelişkilerle İç İçe

Nadide Akdeniz, yeni kişisel sergisi “Büyük Yeşil Dünyanın Büyücüsü” ile 9 Eylül tarihinden itibaren Kasa Galeri’de sanatseverlerle buluşacak. Kendine özgü üslubuyla dikkat çeken Akdeniz, yeni sergisinde doğa ile insanı, organik bağlarla suni yapıları, gerçeklikle kurguyu çarpıştırarak meydana getirdiği son dönem işlerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

1970’li yılların başından bugüne değin üretimini aralıksız bir şekilde sürdüren Nadide Akdeniz, birçok sanat eleştirmeni tarafından “Büyük Yeşil Dünyanın Yeşil Büyücüsü” olarak tanımlanıyor. Toplumsal, kültürel, ekolojik, politik ve tinsel dünyaları kesiştiren ve tüm bu unsurlardan masalsı yeşil sahneler kuran sanatçı, bu düşünceyle hayat verdiği çalışmalarında doğal yaşamdan alabildiğine yararlanıyor. Doğadaki her bir yaprağı, ağacı, sarmaşığı alabildiğine işlerine taşıyan Akdeniz, aynı zamanda farklı karşıtlıkları da eserlerinde temsil etmekten geri durmuyor. Özellikle suni yaşam bu açıdan ön plana çıkıyor. Sanatçı daha çok doğanın içinden biçimleri ve renkleri alıp kendi özgün yaratımıyla şekillenen yeni bir doğa yaratmakla ilgileniyor.

​Nadide Akdeniz 2019-2020 tarihli yağlıboya tuval resimlerini, karakalem desenlerini ve videografik çalışmasını içeren kişisel sergisi “Büyük Yeşil Dünyanın Büyücüsü” 9 Eylül 2020 ile 24 Ekim 2020 tarihleri arasında Kasa Galeri’de ziyaret edilebilir.

0
2602
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage