14 OCAK, PERŞEMBE, 2021

“Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar” Dijital Gala Yapıyor

Ferdi Çetin’in kaleme aldığı Yeşim Özsoy’un yönettiği 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan ve eleştirmenlerden büyük övgüler alan Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, 22 Ocak akşamı dijital bir gala ile YeniPerform’da seyirciyle buluşacak.

Kübra Balcan, Yaman Ceri, Meral Çetinkaya, Banu Fotocan, Ahmet Ayaz Yılmaz’ın rol aldığı, bir kadının daha önce hiç gerçekleşmemiş bir aile yemeğini hayal etmesi üzerine odaklanan Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar, İKSV tarafından düzenlenen 24. İstanbul Tiyatro Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşmasının ardından Yapı Kredi bomontiada’da fiziki olarak deneyimlediği enstalasyonun 3D videosu da gala akşamı seyirciyle buluşacak. İzleyici bu 3D enstalasyon videosu ile oyunun kaydedildiği mekânı oyuncular olmadan deneyimleyecek, görüntü ve sesler aracılığıyla daha önce oyunda izlediği imgelerin izlerine rastlayacak. Oyuncularla seyirciyi bir araya getirmeden video, ses, performans ve yerleştirmenin birleşiminden bir estetik ortaya çıkaran Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar tiyatroda seyreden ve eyleyen konumu üzerine odaklanan bir çalışma olarak seyircilerle buluşuyor.Pandemi sırasında yaratılan oyun, hem dönemin nabzını tutuyor, hissiyatını ifade ediyor hem de böyle bir dönemde farklı bir seyir tekniği oluşturuyor.

22 Ocak Cuma akşamı saat 20.30’da YeniPerform.com'da çevrim içi gala yapacak olan Terk Edilmiş Kıyılar // Negatif Fotoğraflar’ın biletlerine buradan ulaşabilirsiniz. Oyun sonunda, oyuncular, yazar ve yönetmenin katılımıyla Zoom üzerinden bir söyleşi gerçekleşecek. 21.30’da başlayacak söyleşi herkesin katılımına açık olacak. Söyleşi Zoom linkine buradan ulaşabilirsiniz. 

0
2156
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage