12 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2021

Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi Müze Gazhane Oldu

Kadıköy’deki Hasanpaşa Gazhanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan restorasyonla Müze Gazhane olarak İstanbullular için yeni bir sosyokültürel ve sanatsal merkezi hâline geldi.

Kadıköy ilçesinde bulunan, 1892 yılında Anadolu Yakası’nın havagazı ihtiyacını karşılamak için hizmete giren ve bir süre sonra atıl şekilde bırakılan Hasanpaşa Gazhanesi, İBB tarafından yapılan restorasyonun tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yapılan törenle açıldı. Tesiste iklim ve karikatür müzesi, çocuk bilim merkezi, sergi alanları, tiyatrolar, kütüphaneler, oyun ve etkinlik alanı ile diğer sosyal alanların yanı sıra iklim krizi temalı kalıcı sergi, atölye binası, restoran, kafe gibi yapılar bulunuyor.

Müze Gazhane’nin açılışında konuşan Ekrem İmamoğlu tesisin kültüre, sanata, bilime ışık olacağını belirtti ve şunları söyledi: “130 yıllık endüstri mirasımızın bu güzel başlangıcını, Hasanpaşa Gazhanesi’ni bugün kültür sanat yaşamına katmanın keyfini ve gururunu yaşıyoruz. Yıllar boyu İstanbul’a enerji ve ışık veren gazhane, bundan sonra İstanbulluların kültürel ve sosyal hayatına ışık tutacak. Sosyal hayatın merkezi hâline geleceğine, Kadıköy’den İstanbul’a herkesin ilgisine mazhar olacağına şimdiden inancım çok yüksek.  Bu mücadeleye dünden bugüne emeği geçmiş, bu sürece katkı sunmuş herkese teşekkür ederim.”

​Müze Gazhane’nin 32.000 metrekarelik yerleşkesinde 6 sergi/müze salonu, 2 tiyatro/konser salonu (Şehir Tiyatroları), performans stüdyoları, kütüphane, kitapçı (İstanbul Kitapçısı), 3 yeme/içme alanı, atölyeler, ortak çalışma alanları ve kapalı otopark yer alıyor.

0
6067
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage