24 MART, PAZAR, 2024

Tansel Çeber’in “The Other/Öteki” Sergisi Belm’art Space’te

Tansel Çeber’in “The Other/Öteki” başlıklı kişisel sergisi 7 Nisan tarihine kadar Belm’art Space’te sanatseverlerle buluşuyor.

Tansel Çeber’in onuncu kişisel sergisi “The Other/Öteki”, sanatçının pandemiden günümüze kadar olan süreçte ürettiği ve daha önce sergilenmemiş 14 heykelinden oluşuyor. Çeber, eserlerinde pandemi sürecinde eve kapanmayla gelişen, evin içinde ve dışında olan her şeye ve herkese yabancılaşma, güvensizlik, tekinsizlik, yalnızlık, içe dönüklük, karamsarlık, çaresizlik gibi olumsuz duyguların birey üzerinde yarattığı etkileri kendi üzerinden görünür kılmayı hedefliyor.

Pandemi boyunca belki de tek ve en güvenli alan olarak düşünülen mekân olan evin, bu süreçte geçirdiği algısal değişim ile bir hapis ortamına dönüşmesi, dört duvarın bireyi çevresinden kopararak yalıtma süreci ve bu sürecin barındırdığı kendinle baş başa kalma durumunun farklı hâlleri çalışmaların kurgu ve formlarını belirliyor. Pandeminin yaşantımız üzerindeki etkileri, birey ve toplumda yarattığı algı değişimleri çalışmaların temel konuları oluşturuyor. Heykelleri oluşturan ve belirtilen duygu hâllerinden yola çıkılarak farklı malzeme kullanımıyla manipüle edilen biçimlerden oluşan tüm figürler sanatçının kopyaları niteliğini taşıyor. Tek bir “aslın” kopyaları olan bu figürlerin kendilerinden inşa ettikleri kalabalık içinde yalnız, korkak, güvensiz duruşları ve bir araya geldikleri zeminin tekinsizliği dikkat çekiyor. Birbirleriyle kurdukları “sorunlu” iletişim, bireyselliği anlatır gibi görünmekle birlikte, “çok” ve “birlik” olmaları toplumsallığa gönderme yapıyor.

​“The Other/Öteki” sergisini, salıdan pazara 12.00-19.00 saatleri arasında Belm’art Space’te ziyaret edebilirsiniz.

Künye: 
​1-2. Öteki/Other | Alo by Tansel Çeber | 16.03-07.04 | 2024 | BAS SS’24

0
520
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage