16 OCAK, SALI, 2018

Talât Sait Halman Çeviri Ödülü, Fuat Sevimay’a Takdim Edildi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 2014 yılında hayatını kaybeden Talât Sait Halman anısına armağan ettiği Talât Sait Halman Çeviri Ödülü bu yıl, James Joyce’un Finnegans Wake eserinin Finnegan Uyanması çevirisiyle Fuat Sevimay’ın oldu.

Fuat Sevimay’a 15 bin TL değerindeki ödülü, 15 Ocak Pazartesi akşamı İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Nejat Eczacıbaşı Binası’nda yer alan Firuze’de düzenlenen özel bir yemekte takdim edildi.

Yemeğe Bülent Eczacıbaşı ve Fuat Sevimay’ın yanı sıra Seçici Kurul başkanı Doğan Hızlan ile Seçici Kurul üyeleri çevirmen ve eleştirmen Sevin Okyay, yazar ve çevirmen Ayşe Sarısayın, yazar ve çevirmen Yiğit Bener ile yazar ve çevirmen Kaya Genç de katıldı. Yemekte ayrıca İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Sel Yayıncılık temsilcileri ile gazeteci ve yazarlar da yer aldı.

​​Seçici Kurul Başkanı Doğan Hızlan ise Talat Sait Halman Çeviri Ödülü’nün üçüncü yılında güven ve saygınlık kazandığını, her yıl katılan kitap sayısının arttığını, yayınevlerinin giderek daha çok eserle başvuru yaptığını aktardı. Hızlan, daha sonra “James Joyce’un 1939 tarihli ‘Finnegans Wake’inin geceye ve düşlere açılan, dilleri ve tarihleri bir araya getiren cümlelerini Türkçe söylemekteki yaratıcılığı, cesareti ve oyunculuğu” gerekçesiyle Fuat Sevimay’ı layık bulduklarını açıkladı.

0
3133
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage