29 MART, PAZARTESİ, 2021

Sıra Dışı Bir Ailenin Sıra Dışı Yolculuğu

Bol ödüllü kitabı Üç Çocuk, Bir Öğretmen ve Unutulmaz Bir Gün ile tanıdığımız yazar John David Anderson'ın farklılıkları ve kendilerine has tuhaflıklarıyla dikkat çeken Tuhafoğlu ailesi üzerinden ''aile olma'' kavramını tekrardan tanımlayan katmanlı romanı Tuhaflıklar Ailesi Yollarda, İpek Güneş Çıgay’ın çevirisiyle Tudem Yayınları’ndan çıktı.

Tuhaflıklar Ailesi Yollarda, okuruna ani bir kayıp sonrası alelacele çıkılan bir yolculuğu, kimi zaman matrak kimi zaman gözleri nemlendiren ama çokça da gizemli anılarla buluşturan, iyileştirici bir kenetlenme öyküsü anlatıyor.

​Hayatını ilginç aromalı jelibonlar üreterek kazanan kimyager bir baba, astronom bir anne, ''yürüyen sözlük'' tanımının vücut bulmuş hâli bir kız kardeş ve müzikalleri ezbere bilen bir ablası varken Orion, Tuhafoğlu ailesindeki en sıradan bireydir. Bir akşam, kapılarına gelen bir palyaço tarafından büyükbabalarının hayatını kaybettiği haberini alan aile, buruk duygular eşliğinde, ona son kez veda etmek üzere apar topar yola koyulur. Geçmişe uzanan bu gizemli yolculukta çocuklar büyükbabalarını, yani Tuhafoğlu Baba'yı daha yakından tanıma fırsatı bulurken, babaları da geçmişiyle ilgili içsel bir yolculuğa çıkar. Trajikomik olayların peşi sıra birbirini kovaladığı bu serüven, Tuhafoğlu ailesini sonsuza dek değiştirmekle kalmayıp, gerçeklerin ardında yatan gizemi de açıklığa kavuşturacaktır...

0
1797
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage