16 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2022

SİNEMADA Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı’nın FilmKoop iş birliği ile düzenlediği SİNEMADA’nın 2. edisyonu 18 - 26 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

SİNEMADA kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra yönetmen ve oyuncularla söyleşiler, ustalık sınıfları ve atölyeler de gerçekleştirilecek. SİNEMADA, 18 Haziran Cumartesi günü saat 17:00’de Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nde oyuncu Deniz Türkali ve sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan’ın katılımıyla gerçekleşecek “Geçmişten Günümüze Sinemada Kadın” konulu söyleşi ile başlayacak.

Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen atölyeler bu yıl da katılımcılarla buluşmaya devam edecek. Çocuklar Film Çeviriyor, Genç Sinema Atölye, Meraklısına Açık Atölye ve Yunanistan’ın ünlü yönetmeni Theo Angelopulos’un birçok filminin senaryosunu yazan, Heybeliada doğumlu Petros Markaris ile Senaryo Ustalık Sınıfı atölyeleri gerçekleşecek.

Çocuklar Film Çeviriyor başlıklı birer günlük modüller hâlinde üç gün sürecek stop motion atölye çalışmalarına 8 - 12 yaş grubu çocuklar katılabilecek. 22 - 24 Haziran tarihleri arasında Büyükada’da düzenlenecek atölyeyle, çocuklar izledikleri filmlerin kamera arkasını deneyimleme fırsatı bulacak. FilmKoop’tan Gürşat Özdamar yönetiminde gerçekleştirilecek, 15 çocuğun katılabileceği atölyeye 16 - 20 Haziran tarihlerinde Büyükada Adalar İBB Ek Hizmet Binası’ndan kayıt olunabilecek.

Genç Sinema Atölye başlıklı gençlere yönelik film atölyesinde, gençler adada kısa film çekecek ve kurgulayacak. Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nde  17 - 19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek atölyede, 18 - 25 yaş aralığında 20 gençten oluşan grup, iki gün boyunca yönetmen Hüseyin Karabey’in koordinatörlüğünde, oyuncu Gizem Erman Soysaldı ve kurgucu Sercan Subaşı’dan sinemanın temel ilkelerine dair dersler alma fırsatı bulacak.

Sinemanın mutfağına meraklılar için “Yaratıcı Yapımcılık Nedir?”, “Film Tasarımında Yapımcının Rolü, Pitch Nasıl Yapılır?” ve “Dramatik Fikirden Senaryoya” başlıkları altında açık atölye düzenlenecek. Meraklısına Açık Atölye, Büyükada’da Adalar Belediyesi Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’de 25 - 26 Haziran tarihleri arasında, yapımcı Emine Yıldırım, yönetmen ve senarist Sefa Öztürk ve senaryo danışmanı Gülengül Altıntaş yürütücülüğünde düzenlenecek.

Yunanistan’ın ünlü yönetmeni Theo Angelopulos’un birçok filminin senaryosunu yazan, Heybeliada doğumlu Petros Markaris, 22 Haziran Çarşamba günü saat 21.00’de senaryo ustalık sınıfı atölyesinde çevrim içi olarak katılımcılarla buluşacak. Ayrıca Petros Markaris’in senaryosunu yazdığı Unutma Beni İstanbul filmi, 26 Haziran Pazar günü saat 20:15’de Heybeliada Değirmenburnu’nda gösterilecek. Gösterim sonrasında ise Petros Markaris ile Hüseyin Karabey söyleşisi düzenlenecek.

SİNEMADA kapsamında 2022’de İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü alan Tayfun Pirselimoğlu’nun Kerr filmi, İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin 2021 Cannes Jüri Özel ödüllünü kazanan filmi Kahraman (A Hero), oyuncu Anthony Hopkins’e En İyi Oyuncu Oscarı’nı kazandıran Baba (The Father), Stefan Zweig uyarlaması Satranç (Schachnovelle), Pedro Almodovar’ın son filmi Paralel Anneler (Madres paralelas) ve Hayao Miyazaki’nin ünlü anime filmi Komşum Totoro (Tonari no Totoro) gibi 20 filmden oluşan bir seçki izleyicilerle buluşacak. Bağımsız Türkiye Sineması’ndan ÇatlakOkul TıraşıYaramaz Çocuklarİki Şafak ArasındaBilmemekSen Ben Lenin ve Hakikat: Şeyh Bedrettin filmleri de gösterilecek.

​İstanbul Şehir Hatları sinema günlerini kapsamında dokuz gün boyunca Adalar’a özel sefer düzenleyecek. 18 - 26 Haziran tarihleri arasında saat 23:00’de Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada-Bostancı şeklinde sefer yapılacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlik programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
1446
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle