02 HAZİRAN, SALI, 2020

Serra Yılmaz ve Yiğit Bener, Camus ve Salgın Hakkında Konuşacak

Institut français Türkiye’nin çevrim içi edebiyat konferansı SALON Edebiyat’ın ilk buluşmasında (2 ve 3 Haziran) Yiğit Bener ile Serra Yılmaz, Albert Camus’yü konuşacak.

“Camus Salgın Kıskacında” başlıklı söyleşide ikili, Albert Camus’nün “Vebayla Boğuşan Hekimlere Tavsiyeler” adlı kısa metni ve Veba romanı ekseninde, içinde bulunduğumuz pandemi sürecini ve bu iki metni değerlendirecekler.

“Vebayla Boğuşan Hekimlere Tavsiyeler” ilk kez Nisan 1947’deGallimard’ın Les Cahiers de La Pléiade dergisinde “Veba Arşivleri” başlığıyla yayımlanmış ve yakın zamanda yayınevinin sanal metinler dizisi “Tracts (Bildiriler)”çerçevesinde yeniden okurlarla buluşturulmuştu; Türkiye’de iseilk kez geçtiğimiz nisan ayında Artı Gerçek gazetesinde yayımlandı.

Konferans, 2 Haziran Salı günü saat 19.00’da Fransızca, 3 Haziran Çarşamba günü, saat 19.00’da ise Türkçe olarak Zoom sitesi üzerinde gerçekleşecek. SALON Edebiyat konferanslarına katılım ücretsiz olacak, konferansı izlemek isteyenler buradan kayıt olabilir: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSczZwkvfnkimGVgk9tH8PBAR4BvsI1FUwA0sIMiD--SevqeBA/viewform

0
1682
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage