19 NİSAN, CUMA, 2019

Savaş, Göç ve Kimsesiz Çocuklar: Çamur Çocuk

Steve Tasane’in savaş, mültecilik, göçmenlik ve kimsesiz çocuklar gibi hassas konuları yine çocukların gözünden anlattığı romanı Çamur Çocuk, Gizem Şakar’ın çevirisiyle, Genç Timaş etiketiyle yayımlandı.

Bir grup belgesiz göçmen çocuk, mülteci kampındaki yeni hayatlarında sıkışıp kalır. İsimlerini ve nereden geldiklerini bilen, ancak kimlikleri olmadığı için sadece harflerle adlandırılan bu çocuklar, hikâyelerini anlatmak ve bir yuvaya sahip olmak isterler. Kendi aralarında yeni bir aile kurmaya çalışırken eski kimlikleriyle ilgili hatıralarını da canlı tutarlar. Çocuklar seslerini duyurabilecek ve insanları kendilerine inandırabilecekler mi? Ya başaramazlarsa onlara ne olacak?

11 yaş ve üzeri herkes için anlatılan bu hikâyede anlatılanlar mülteci kampındaki çocukların gerçekte yaşadığı olaylar. Kitap sadece çocukların bu kamplarda çektikleri acıları değil, her şeye rağmen yaratıcılıklarını, bir yere ait olma isteklerini, beslenmeye, gülmeye ve oyuna olan özlemlerini ön plana çıkartıyor.

0
6736
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage