28 NİSAN, PERŞEMBE, 2022

Sarı Sandalye “Kral Übü” ile Sahnelere Geri Döndü

Pandemi nedeniyle çalışmalarına ara veren Sarı Sandalye Tiyatro Topluluğu, Fransız oyun yazarı Alfred Jarry’nin klasikleşen oyunu Kral Übü uyarlamasıyla iki yıl sonra yeniden sahnelere döndü.

Türkiye’den ve dünyadan önemli edebiyat eserlerinin sahne uyarlamalarına odaklanan ve bu yolla tiyatro sanatına yeni bir bakış açısı getirmeyi amaçlayan Sarı Sandalye, absürt edebiyatın önemli isimlerinden Fransız yazar Alfred Jarry’nin dünyaca ünlü oyunu Kral Übü uyarlamasını tiyatroseverlerle buluşturuyor. Doğa Nalbantoğlu’nun yönettiği, ışık tasarımını Samet Acar’ın yaptığı oyunun müziklerini ise Göksu Işık ve Gökhan Öcal üstleniyor. 7 Nisan’da ENKA Sanat’ta özel gösterim ile prömiyer yapan Kral Übü’nün oyuncu kadrosunda Canan Günaştı, Denizhan Çay, Emirhan Altunkaya, Emre Yıldızlar, Gökhan Öcal, Göksu Işık, Gül Doğa Selvi, İrem Kalaycıoğlu, Kayra Belen Yardımcı ve Şeyiba Ceren Ülgen yer alıyor.

Kral Übü, Polonya Kralı Venceslas’a suikast düzenleyerek onun yerine geçen Übü Ailesi’nin hikâyesini anlatıyor. Metin, Shakespeare’in MacbethHamlet ve Kış Masalı oyunlarına göndermeler içerirken, tarihteki tüm zorba ve diktatörlere selam niteliği taşıyor. Ayrıca oyun canlı müzik performanslarıyla da dikkat çekiyor. Oyunda rock, pop, blues gibi Batı müziği örnekleri ile Türk halk müziği, arabesk, fantezi karışımı alaturka müzikler elektro gitar ve bağlamaya eşlik eden çeşitli enstrümanlarla seslendiriliyor.

Sezon boyunca İstanbul’un çeşitli yerlerinde sahnelenecek olan Kral Übü, en erken 29 Nisan Cuma günü Profilo Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak. Etkinliğin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kral Übü Gösterim Tarihleri: 
29 Nisan - Profilo Kültür Merkezi
13 Mayıs - Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi
14 Mayıs - Kanyon Hann Sahne
​25 Mayıs - Kanyon Hann Sahne

0
2344
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage