14 EKİM, PERŞEMBE, 2021

Sanatçılardan Çizimlerle Çocukluk Hatıraları Kitabı

Çocukluğun birleştirici gücünden yola çıkan Paper Street Co., Tel Aviv’den Gnat Micro Press’in iş birliğiyle, 20 sanatçının çocukluk anılarıyla hazırladıkları Tell Me Your Story - Bana Hikayeni Anlat isimli katılımcı sanat projesi ve sanatçı kitabını yayımladı.

Proje kapsamında Türkiye’den 10 ve İsrail’den 10 sanatçı birbirleriyle eşleştirildi. Partnerler kendi çocukluk hatıralarını birbirleriyle paylaştılar ve ardından, her sanatçı partnerinin hikâyesini kendi özgün diliyle resmetti.

Kitap, ünlü yazar Etgar Keret’in bu proje için kaleme aldığı, İbranice, Türkçe ve İngilizce olarak üç farklı dilde okunabilen bir hikâyesiyle başlıyor. Okurlar her iki sanatçı arasında oluşan benzersiz diyaloğa çocukluk anılarının büyüsüyle tanıklık ediyor. Çok renkli ve duygu dolu çizim ve hikâyelerin yer aldığı bu katılımcı sanatçı kitabı, tanıdık bir yerden okuru kendisiyle ve başkalarıyla bağ kurmaya davet ediyor. Farklı yaş, dil, coğrafya ve mesafelere rağmen hikâyelerin benzerliği ile kültürlerarası bir yolculuğa çıkarıyor.

Kitapta yer alan sanatçılar: Ahu Akgün, Aya Talshir, Bora Aşık, Dror Cohen, Ecem Yüksel, Einav Vaisman, Gilad Seliktar, Gökçe İrten, Itzik Rennert, Jennifer İpekel, Keren Katz, Meltem Şahin, Mert Tugen, Michal Bonano, Roni Fahima, Sasha Zilberman, Selin Çınar, SENA, Shahar Kober, Vardal Caniş. Tasarımı Ayşe Zeynep Özbay’a, editöryel düzenlemesi Alican Kutlay’a, proje kurgusu ise Ayşe Zeynep Özbay, Elazar Zinvel, İpek Özbay, Keren Katz’a ait.

Tell Me Your Story - Bana Hikayeni Anlat kitabı, Paper Street Co.’nun internet sitesi üzerinden satın alınabilir.

0
2140
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage