17 HAZİRAN, CUMA, 2022

Sanatçılar ve Murat Alat ile “Yine Boya” Sergisi Üzerine Bir Konuşma Düzenleniyor

Pi Artworks İstanbul’un galeri-üniversite iş birliği kapsamında düzenlediği ilk sergisi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden 2020 ve 2021 mezunlarının eserlerinden oluşan “Yine Boya”, 30 Haziran’a kadar Pi Artworks İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor. Sergi kapsamında 18 Haziran saat 14.00’te Murat Alat’ın moderatörlüğünde sergide yer alan sanatçılarla birlikte bir sergi konuşması düzenlenecek.

Pi Artworks, Londra’da başlattığı galeri-üniversite iş birliklerine İstanbul’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile başlıyor. Galerinin gerçekleştirdiği iş birlikleri arasında Londra’da Goldsmiths Üniversitesi’yle hazırladığı ve her yaz döneminde gerçekleştirdiği gelenekselleşmiş “Curatorial Open” programı öne çıkıyor. Pi Artworks, bu iş birlikleriyle yeni nesil sanatçıların ve küratörlerin sanat piyasasına ilk adımlarını atmalarını ve profesyonel galeri deneyimi kazanmalarını sağlayarak, görünürlük kazandırmayı ve desteklemeyi hedefliyor.

Can Aytekin ve Yasemin Nur tarafından düzenlenen “Yine Boya” sergisinde; Furkan Akhan, Elif Aktaş, Müge Bakır, Merve Gözde Bingül, Daniela Budişteanu, Damla Çil, Emel Ezal, Tansu Köse, Ayşe Şener ve Naz Tansel’in eserleri yer alıyor. Bu genç sanatçılar, pandeminin başladığı, hızla yayıldığı, kapanmaların damga vurduğu, dolayısıyla küresel, natürel ve biyolojik nitelikli bu travmanın etkisinin kuvvetli olduğu 2020 ve 2021 dönemlerinde mezun oldu. Sergide yer alan çalışmalar, tuval ve pentürü bir imkân olarak değerlendirirken, bugün ve şimdi karşımıza çıkan resimlerinde neredeyse sonsuz zenginlikteki resim tarihine öznel göndermeler de yapıyor.

​“Yine Boya” başlıklı sergi 30 Haziran’a kadar Pi Artworks İstanbul’un Piyalepaşa’daki yeni mekânında görülebilir.

Künye: 
1. Ayşe Şener, Untitled, 2021, Oil on Canvas, 90 x 160 cm
2. Elif Aktas, Mars, 2020, Oil on Canvas, 80 x 100 cm
3. Emel Ezal, Habitat, 2020, Oil on Canvas, 140 x 154 cm
​4. Furkan Akhan, Virtous, 2022, Oil on Canvas, 131 x 200 cm

0
1259
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage