26 EKİM, PAZARTESİ, 2020

Şahsiyete Dönüşen Bir Kalbin Aynası: “Samimiyet”

Orkide Akkoç, izleyiciyi bilinçaltının farklı katmanları arasında içsel bir yolculuğa davettiği beşinci kişisel sergisi “Samimiyet” ile CerModern Hub Sanat Mekan’da sanatseverlerle buluşuyor.

İnsanların birbirinden fiziksel olarak ayrıldığı, belirsizlik dolu pandemi zamanında, koşulları her geçen gün değişen dünyamızda, bizleri bir araya getiren, umut ve ilham veren, nefes almak kadar önemli olan “samimiyete” dair anlamsal yorumlar getirdiği beşinci kişisel sergisi “Samimiyet”te Orkide Akkoç eserlerinde, kendi bilinci olan, manyetik frekanslarıyla beynimizi ve bedenimizi kontrol edebilen iç organımız kalbi yeniden yorumluyor. Kalbi başlı başına bir varlık olarak ele alarak onu, saklı olduğu güvenli göğüs kafesinden çıkarıp, duygularını cesurca ve içtenlikle ifşa eden bir şahsiyete dönüştüren Akkoç, öyküsünü aşk, haz, kaygı, samimiyet, aidiyet, özgürlük, cesaret kavramlarının iç içe geçtiği çok boyutlu ifadelere dönüştürüyor. Çalışmalarına yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden eserlerinde sanatçı kendi hayatı ile paralel olarak, düşünce süreci ve bilinç akışına dair bir yaklaşım sunuyor. “Samimiyet” sergisinde Akkoç’un fiberglas, kumaş, metal gibi farklı materyaller kullanarak ürettiği heykellerinin yanı sıra, fotoğrafsal ve nesnesel birliktelik ile oluşturduğu büyük boyutlu Chromogenic baskıları da yer alıyor.

​Orkide Akkoç’un 15 Ekim’de açılan beşinci kişisel sergisi “Samimiyet”i 8 Kasım 2020 tarihine kadar CerModern Hub Sanat Mekan’da ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. 

0
3258
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage