06 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’na Başvurular Başladı

Sabancı Vakfı tarafından 2016 yılından beri toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 20 Kasım 2020 olarak belirlenen yarışmaya katılacak eserlerin en az 5 dakika uzunluğunda olması gerektiği de açıklandı.

“İklim Değişikliğini Kim Çekiyor?” sloganı ile bu yıl beşincisi düzenlenecek Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın ana teması “Değişen İklimler, Değişen Hayatlar” olarak belirlendi.

Öncelikle ön jüri tarafından değerlendirilecek eserler, daha sonra ana jürinin beğenisine sunulacak ve ilerleyen günlerde ödüle değer görülen yapımlar açıklanacak.

Öte taraftan yarışma koşulları arasında eserlerin yönetmen (eser sahibi) ve / veya yapımcısından en az birisinin T.C. veya K.K.T.C. vatandaşı olması gerektiği de belirtiliyor. Bir kişinin birden fazla eser ile başvurabileceği yarışmaya katılan eserlerin daha önce gösterilmemiş olması gerekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan şu ifadeleri kullandı:

​“İklim değişikliğinin dünya genelinde yarattığı problemlere ek olarak, içinde yaşadığımız Akdeniz Havzası, dünyada bu değişikliklerden en fazla etkilenecek bölgelerin başında geliyor. Örneğin; Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporuna göre 2019 yılı 935 adet meteorolojik afet ile en fazla ekstrem olay yaşanan yıl olmuş ve kaydedilen bu afetler %36 ile şiddetli yağış/sel ve %27 ile fırtına olarak gerçekleşmiştir. Bu veriler bize iklim değişikliği etkilerinin ciddiyetini gösteriyor. Günlük hayatlarımızda birey olarak bu sorundan etkilenmediğimizi düşünüp sorunu görmezden gelmek yerine iklim değişikliği ve bununla birlikte değişen hayatlarımız konusunda bilinçlenmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle bu yıl Kısa Film Yarışmamızın temasını ‘Değişen İklimler, Değişen Hayatlar’ olarak belirledik. Sinemacıları, iklim değişikliğinin nedenlerini, hayatımızdaki etkilerini ve bu konuda yapılması gerekenleri beyaz perdeye taşımaya davet ediyoruz. Sanatın dönüştürücü gücü ve yönetmenlerin yaratıcı bakış açısı ile toplumda iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz.”

0
1381
0
  • 06-07-2020
    0
    749
    0
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
    Genç Yazarlara Faydalı İpuçları: “Hadi Bir Şeyler Yazalım!”
  • 06-07-2020
    0
    880
    0
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
    Merve Şendil’in “Karanlığımızın Arkasındaki Şeyler” Sergisi SANATORIUM’da
  • 06-07-2020
    0
    923
    0
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
    “Farkında Mısın?” 2. Ulusal Fotoğraf ve Kısa Video Yarışması İçin Başvurular Başladı
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage