30 EYLÜL, PAZARTESİ, 2019

Red Bull Music Festival Başlıyor

Bu yıl ikinci kez düzenlenecek Red Bull Music Festival İstanbul’un programı açıklandı. 1 ile 15 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek festival, 5 konsept gecesiyle dinleyicilerle buluşacak. Festival kapsamında Ceza’dan Linn da Quebreda’ya kadar birçok sanatçı sahne alacak.

Red Bull’un müzikteki yenilikçi tutumların peşine düştüğü konser dizisi Afrika ezgileriyle açılışını yapacak. “Alpha Beat Night” olarak adlandırılan ilk konsept kapsamında 3 Ekim Perşembe günü Feriye’de konser gerçekleşecek. Gece boyunca dansla rap müziği iç içe geçirerek yeni bir sentez meydana getiren Ganalı müzisyen Ata Kak ile beraber Ammar 808 ve Undomondo da sahne alacak.

İkinci konsept konser, Synthesiser odaklı gece Borusan Müzik Evi’nde yapılacak. 4 Ekim Cuma günü gerçekleşecek konserde Demddike Stare, Warp ve Michael England sahne alacak. Ayrıca konser boyunca Christelle Gualdi’nin solo projesi Stellar OM Source, Berlin’den Lucrecia Dait ve Akkor da kendisine yer bulacak.

Red Bull Music Festival’in üçüncü konsept konser dizisi rap müzik severleri bir araya getirecek. 5 Ekim Cumartesi günü DasDas’ta düzenlenecek “Kan Kardeşler Gecesi”nde Türkçe rap’in önemli isimleri bir araya gelecek. Ceza, 90’ların ünlü grubu Cartel’in kurucu üyelerinden Erci E. ve Kabus Kerim ve son olarak MC Defkhan bir araya gelecek ve hip-hop severlerin karşısına çıkacak. Konsept gecesinin devamındaysa Baneva, DJ Lil Zey ve DJ Big Poppa dinleyicilerle olacak.

Dördüncü konsept gecesi “Ballroom Night”, dans, stil ve müziği bir araya getirecek. Gece kapsamında Vogue kültürünün parıltılı ve göz kamaştıran sureti işlenecek. 11 Ekim Cuma günü Moda Sahnesi’nde gerçekleştirilecek konserde hip-hop sanatçılarından Linn da Quebrada, Amsterdam çıkışlı Lyzzaa, House of Ninja, Cake Mosque ve Dudakların Cengi sahne alacak. Kapanış ise elektronik müzik projesi Age Reform ile yapılacak.

12 Ekim Cumartesi günü Volkswagen Arena’da gerçekleşecek “Futurave Night” ile konsept konserleri son bulacak. Berlin çıkışlı müzisyen Laurel Halo, bass müziğin önemli temsilcilerinden Kode9 ve set müzikleriyle öne çıkan Function festivalin kapanışı için sahnede olacak. Festival biletleri Biletix üzerinden temin edilebilir.

0
1570
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage