30 HAZİRAN, SALI, 2015

Ramazanda Caz

Ramazanda düzenlenen ilk ve tek caz festivali “Ramazanda Caz” 4-11 Temmuz tarihleri arasında cazseverlerle buluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNIQ İstanbul, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Fransa Büyükelçiliği tarafından desteklenen ve bu yıl 6.’sı düzenlenen festival cazın önemli isimlerini ağırlıyor.

Festival, 4 Temmuz Cumartesi Türkiyedeki Roman Caz akımının öncülerinden Oktay Temiz ve Magnetic Band topluluğunun UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde vereceği konserle başlıyor.

Festivalin ikinci konuğu “Only Lovers Left Alive” filminde seslendirdiği şarkıyla ün kazanan Yasmine Hamdan oluyor. Hamdan 5 Temmuz Pazar günü, UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde dinleyicisiyle buluşuyor.

9 Temmuz Perşembe günü, Fransız Roman Caz geleneğinin en önde gelen temsilcilerinden ünlü kemancı Pierre Blanchard & Gypsy Jazz Quartet UNIQ Açıkhava Sahnesi’nde olacak.

Festivalin ikinci adresi Fransız Sarayı Bahçesi’nde 10 Temmuz Cuma günü Charles Aznavour’un beraber en sık konser verdiği ünlü Fransız piyanist Andre Manoukian Quartet, Türk-Roman müziğinin olağanüstü virtüözlerinden usta klarnetçi Yarımdünya Hasan, ünlü asma davul ustası Hacı Rüstem Çembeli ve ünlü zurna virtüözü Ahmet Özden’inde yer alacağı kaçırılmayacak bir konser verecekler.

“Ramazanda Caz” bu sene ilk kez İstanbul dışına çıkıyor. 11 Temmuz’da Andre Manoukian Quartet yine Yarımdünya Hasan, Hacı Rüstem Çembeli ve Ahmet Özden ile birlikte Ankara Fransa Büyükelçiliği Bahçesi’nde konser verecek.

0
2073
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage