29 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2021

Pera Müzesi “Yüzleşme” Sergisi Kapsamında Söyleşi Serisi Düzenliyor

Pera Müzesi, 24 Ekim’e kadar sanatseverlerle buluşacak olan “Yüzleşme” sergisi kapsamında sanat ve tasarımın günümüz dünyasıyla ilişkisini sorgulayan bir söyleşi serisi gerçekleştiriyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve mezunlarının eserlerinin yer aldığı “Yüzleşme” sergisi kapsamında düzenlenen söyleşi serisinde, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri günümüz sanat ve tasarım dünyasında farklı roller üstlenen öğrencileri ile bir araya gelecek. Plastik Sanatlar ve Resim, Grafik Tasarım, Tekstil ve Moda Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Tiyatro, Sanat ve Kültür Yönetimi bölümlerinde üretilen çalışmaların sergilendiği “Yüzleşme” kapsamında gerçekleştirilecek söyleşi serisi bu disiplinlerin günümüz dünyasıyla kurduğu ilişkiye odaklanacak. Etkinliklere konuk olan sanatçı, tasarımcı ve akademisyenler, kendi disiplinlerinin dününü ve bugününü, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak tartışmaya açacaklar.

Çok katmanlı bir forum şeklinde kurgulanan “Yüzleşme” sergisi, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 25 yıllık üretiminden disiplinler ötesi bir yaklaşımla örnekleri sanatseverlerle buluşturuyor. Sergiyi 24 Ekim’e kadar Pera Müzesi’nde ziyaret edilebilir, sergi kapsamında gerçekleşecek etkinliklere ise Zoom uygulaması üzerinden ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Söyleşi serisi 28 Eylül Salı günü Plastik Sanatlar ve Resim Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Özer ile sanatçılar Merve Dündar, Sevim Kaya, Buğra Erol’un katılımıyla gerçekleştirilen “Geçiş - Okuldan Hayata” ile başladı.

30 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da gerçekleşecek “Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat” başlıklı ikinci söyleşi, tasarım eğitiminin mevcut durumuna, grafik tasarımın geleceğine, değişen teknolojilerin sanat ve tasarıma etkilerine odaklanacak. Söyleşi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Mutaf Büyükarman, ünlü karikatürist ve öğretim üyesi Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, tasarımcı ve reklamcı Uğurcan Atoğlu ve tasarımcı Utku Lomlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

“Tasarım, Tasarımcı ve Moda Dün, Bugün, Yarın” başlıklı söyleşi, 5 Ekim Salı günü Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Müşerref Zeytinoğlu, Bölüm Başkan Yardımcısı tasarımcı Dr. Kami Emirhan ve tasarımcı Nihal Müge Kaplangı’nın katılımıyla düzenlenecek. Etkinlikte, tekstil ve moda tasarımı alanındaki akademik ve endüstriyel gelişmeler konuşulacak.

10 Ekim Pazar günü Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Balay, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Arda Öztürk, öğretim üyesi Prof. Dr. Fakiye Özsoysal ve ünlü oyuncu Levent Üzümcü’nün katılımıyla “Oyunculukta Düşünsellik ve Yaratıcılık” başlıklı konuşma gerçekleştirilecek. Söyleşi kapsamında oyuncunun yaşadığı dünyaya karşı tutumu ve sorumluluğu tartışmaya açılacak.

“Gastronomi ve Kültür” başlıklı konuşma Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Dr. Arzu Durukan, şef Didem Çetin ve lisans öğrencisi Fevzican Acar’ın katılımıyla 12 Ekim Salı günü yapılacak. Etkinlikte gastronominin kültür ve sanatla ilişkisi tartışılacak.

Söyleşi serisi 14 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek “Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış” etkinliği ile sona erecek. Söyleşiye Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı ve “Yüzleşme” sergisi küratörü Prof. Dr. Marcus Graf, Yeditepe Üniversitesi mezunları Esra Özkan, Halil Yıldırır ve Eda Göknar katılacak. Bugün sanat ve kültür yönetimi alanında yönetici olarak görev alan konuşmacılar, kişisel deneyimleri ışığında küratörlük, müzecilik, galericilik ve sanat yazarlığı konularının mevcut durumu üzerine konuşacaklar.

Etkinlik Programı:

30 Eylül Perşembe 19.00 - Grafik Tasarımda Eğitim, Teknoloji ve Sanat
Uğurcan Atoğlu, Utku Lomlu, Gürbüz Doğan Ekşioğlu,  Özlem Mutaf Büyükarman

5 Ekim Salı 19.00 - Tasarım, Tasarımcı ve Moda Dün, Bugün, Yarın
Müşerref Zeytinoğlu, Nihal Müge Kaplangı, Kami Emirhan

10 Ekim Pazar 19.00 - Oyunculukta Düşünsellik ve Yaratıcılık
Metin Balay, Fakiye Özsoysal, Arda Öztürk, Levent Üzümcü

12 Ekim Salı 19.00 - Gastronomi ve Kültür 
Didem Çetin, Fevzican Acar, Arzu Durukan

14 Ekim Perşembe 19.00 - Sanat ve Kültür Yönetimine Genç Bir Bakış
​Marcus Graf, Esra Özkan, Halil Yıldırır, Eda Göknar

0
1502
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage