22 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2019

Parlak Fikir Pastası

İtalyan çocuk ve gençlik edebiyatının Andersen ödüllü yazarı Luigi Ballerini’nin Türkçedeki ilk romanı Parlak Fikir Pastası, Nilüfer Uğur Dalay’ın çevirisiyle Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Ballerini, yaratıcı düşünebilen çocukların, hoşgörünün, saygının ve leziz pastaların egemen olduğu bir dünya kuruyor. Tadı damakta kalan sımsıcak karakterler ve betimlemeler mis kokular eşliğinde, bir pasta evinden içeriye davet ediyor. Tek tek her insanın duygu durumuna dair saygı ve hoşgörü sarmalı kuran roman, eşsiz bir yaratıcılık ve dayanışma evreni kuruyor; arkadaşlığı, dayanışmayı ve sevgiyi harmanlıyor. Dinamik ve renkli anlatımıyla okurlarını leziz bir mekânın etrafında toplayan yazar, "iyi" ve "güzel" uğruna birlikte hareket edebilmenin tarifini veriyor.

“Marta, yaz tatilinde neler yapacağını düşünüp dururken yolu, bulunduğu sokağın griliğinde yemyeşil çiçek gibi açan bir pasta evine düşer. Kişilere ve durumlara özel, leziz pastacıklar yapan Euforbia Hanım'ın kursuna katılmaya karar verir. Babasının sorunlu öğrencisi Matteo'yu da kursa katılmaya ikna edince, pasta kremalı, krem şantili, meyveli, pudraşekerli nefis saatler başlar. Ancak, belediye bu gri sokağı tümden değiştirmek üzere kolları sıvamıştır!..”

​Görsel: Andrea Boatta

0
1883
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle