22 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2021

Pandeminin Sanata Etkisi “Yeniden” Sergisinde

Ataşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle yaşanan "yeni normali” ve bunun sanata ve sanatçılara yansımasına odaklanan “Yeniden” sergisini 24 Şubat’tan itibaren sanatseverle buluşturacak. Prof. Dr. Marcus Graf’ın küratörlüğünü yaptığı “Yeniden” sergisi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin talimatlarıyla yenilenen Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde bulunan sergi salonunda görülebilecek.

Beyza Boynudelik, Emin Mete Erdoğan, Ferhat Özgür, Filiz Piyale Onat, Gizem Candan, Güler Güçlü, Gülgün Başarır, Hasan Deniz, Murat Germen, Mustafa Duymaz, Saliha Yılmaz, Seydi Murat Koç, Zafer Akşit’in eserlerinin yer aldığı sergi “Yeniden İnsan”, “Yeniden Kent”, “Yeniden Doğa”, “Yeniden iletişim”, “Yeniden Toplum” ve “Yeniden Sanat” düşüncelerinin sanattaki karşılığının ipuçlarını verecek. Bulunan noktadan nasıl ilerlenebileceğini ve görsel sanatın yeni normali şekillendirmede hangi rolü oynayabileceğini tartışmaya açan “Yeniden” başlıklı sergi, dünya ile yeni bir ilişkinin nasıl şekillenebileceğini sorarak; doğa, kültür, politikalar, şehir ve diğer insanlarla olan ilişkiye odaklanıyor. Sergide eserleri bulunan sanatçılar, “doğa ile yeniden nasıl ilişki kurabiliriz, nasıl yeniden topluma dahil olabiliriz” ve “dünyayla yapıcı ve olumlu bir şekilde bağlantı kurmada yeniden nasıl yer alabiliriz” sorularını eleştirel bir şekilde ele alıyorlar.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sergi için şunları söyledi: “Pandemi döneminde müzik emekçilerimizi, tiyatrocularımızı ve kültür-sanat camiamızı desteklemeye gayret ettik. Etkinliklerimizi durdurmayarak biz onların yanında olduk, onlar da sanatlarını yaparak ve üreterek evlerinde kalan vatandaşlarımıza moral oldular. Bu sergi için Cemal Süreya etkinlik merkezimizi yeniledik. Pandemi kurallarına uygun olarak sergiyi ziyaret etmek mümkün olacak. Ayrıca vatandaşlarımız isterlerse sergiyi dijital ortamda çevrim içi de gezebilecekler.”

​“Yeniden” sergisi Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’ndeki sergi salonunda 24 Şubat-14 Nisan tarihlerinde saat 10.30 ile 15.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Ayrıca sergi https://www.atasehir.bel.tr/ ve https://kultursanat.atasehir.bel.tr/ adresleri üzerinden çevrim içi olarak gezilebilecek. 

0
1790
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage