20 EYLÜL, PAZARTESİ, 2021

Ozan Ünal’ın “Rüya anıdan sayılır mı?” Sergisi Ortaköy Hüsrev Kethüda Hamamı’nda

Ozan Ünal’ın “Rüya anıdan sayılır mı?” başlıklı sergisi Galeri Selvin küratörlüğünde 15 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Ortaköy Hüsrev Kethüda Hamamı’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Figüratif işleriyle heykel disiplininde hikâyeler yazan sanatçı, yeni sergisiyle iklimsel, sosyolojik, politik, etik bozulmaların etkisiyle her geçen gün daha da zorlanan ruhlarımıza; gerçek acıttıkça altına saklandığımız örtülerin altından, kaçtığımız rüya evrenlerinin manzaralarından bakıyor. Sergide Ünal “Büyülü gerçekçi” hikâyelerini beton, demir, paslanmaz çelik ve bronz malzemelerle çalıştığı heykeller aracılığıyla katılımcılarla paylaşıyor. Sanatçının bu süreçte dolmakalem ve divit ile çalıştığı desenlerinden oluşan 500 eskiz koleksiyonu da sergi süresince Nişantaşı Galeri Selvin’de sergilenecek. Ayrıca sergi kapsamında sanatçının yazıp çizip karaladığı tüm eskiz defteri de 250 edisyon basılarak sunulacak.

Ozan Ünal “Rüya anıdan sayılır mı?” sergisi hakkında şunları söylüyor: “Üzerinde 3 yıla yakındır çalıştığım bu sergi belki otuza yakın heykel olarak karşınıza çıkıyor ancak altında yüzü geçkin sayfa yazım denemem karalamam var. Yapmadığım; ancak başka bir heykele ilham olmuş, detayından vermiş, ruhundan bağışlamış onlarca heykel çizimim var. Bu hikâyenin bir parçası onlar da ve görülmelerini istedim. Onları da onurlandırmak istedim ve bir kitapta topladım. Eğer sanattan bahsedeceksek bu o yolun tamamıdır bence çünkü.”

“Uyanıklılıkla hala uyuyorluk arasındaki sınırsız boşlukta yüzerken; tamamen ayıklığa dönüşün ilk görüntünün beyne yollanmasıyla başlayan algı; yerin, günün, hayatın ve kendinin hatırlanması; varlığın bilinci artı hatırlanmalar artı algı toplamı eşittir idrak... İdrak ettiğin gerçekliğin, gördüğün rüyanın karşısındaki sıkıcılığı, üzücülüğü, yetersizliği… eşittir hayalkırıklığı…”

Ozan Ünal’ın “Rüya anıdan sayılır mı?” sergisini 15 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Ortaköy Hüsrev Kethüda Hamamı’nda ziyaret edebilirsiniz.

0
8560
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage