11 EKİM, SALI, 2022

Onaranlar Kulübü Alman Deresi Yürüyüş Parkurunu Yeniledi

Onaranlar Kulübü, Akkök Holding iş birliği ve Beşiktaş Belediyesi desteğiyle Alman Deresi yürüyüş parkurundaki basketbol sahası ve çevresini “diyalog” teması altında yeniledi.

Onaranlar Kulübü insanların düşünce, hayal, doğa, kent, çevre ve kendileriyle olan diyaloğuna dikkat çekmek amacıyla “İyi bir dünya için iyi bir diyalog” önermesini kamusal alanda çevre, hareket, ilham ve umut kavramları etrafında bir araya getirdi. Parkların kent ile kurulan diyalog için önemli bir zemin oluşturduğunu belirten Onaranlar Kulübü, Alman Deresi yürüyüş parkurundaki basketbol sahasını onararak, insanların kendisiyle olduğu kadar çevresiyle de diyaloğunu ve sosyal aktivitesini geliştirecek topluluk alanları oluşturdu. Alandaki basketbol saha zemin tasarımında illüstrasyon sanatçısı Uğur Acil, topluluk alanındaki mobilya tasarımlarında ise kulübün tasarım ekibinden Kemal Atlıoğlu görev aldı. Alman Deresi Topluluk ve Hareket Alanı 2 aylık tasarım, 20 gün uygulama süresinin ardından 1 Ekim’de kullanıma açıldı.

Kulübün kurucularından Ufuk Emin Akengin proje hakkında şunları söyledi: “İstanbul’a ikinci kez kamusal alan projesi kazandırdığımız için çok mutluyuz. Özellikle yerel yönetim ve köklü bir holdingin projenin gerçekleşmesindeki özverisi bizleri süreç boyunca çok motive etti. Alman Deresi Topluluk ve Hareket Alanı projesinin Türkiye’de bu tarz iş birlikleri kurarak kolektif bilinçle hareket etme adına önemli bir ilham olacağını düşünüyoruz.”

Projesi Künyesi:
Proje İsmi: Alman Deresi Topluluk ve Hareket Alanı
Tarih: Eylül 2022
İş birliği: Akkök Holding
Proje Desteği: Beşiktaş Belediyesi
Proje Yeri: Beşiktaş - Alman Deresi Yürüyüş Parkuru
Kategori: Kamusal Alan Müdahalesi
Proje Yürütücüsü: Onaranlar Kulübü
Proje Yöneticisi: Ufuk Emin Akengin, Aytekin Gezici
Üretim ve Şantiye Yöneticisi: Cansu Gaytancıoğlu
Proje Asistanları: Hera Akçay, Mervan Önen
Kurumsal İletişim: Doğukan Güngör, Mervenaz Çiçekdiken
Mobilya Tasarımları: Kemal Atlıoğlu
Zemin Grafik Tasarımı ve Görsel İletişim: Uğur Acil
Mobilya Üretimleri: Karakalem Design
Saha Zemin Boyama: Bilgili İnşaat
​Fotoğraflar: Flashbang Productions

0
1609
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage