04 KASIM, PERŞEMBE, 2021

“On İkinci Ev” Moda Sahnesi’nde Prömiyer Yapıyor

Performatif alanda gerçekleşen bir kadın anlatısı olan On İkinci Ev, 13 Kasım Cumartesi akşamı Moda Sahnesi'nde prömiyerini yapacak.

Yönetmenliğini Salih Usta’nın üstlendiği, Melek Ceylan’ın anlatıcı/oyuncu olduğu On İkinci Ev, ülkemizdeki ilk Rehberli Otobiyografi eğitmeni olan Mürüvet Esra Yıldırım ile yürüttüğü birebir çalışmalarla üretmiş olduğu otobiyografik metinlerde gömülü olan anlatıyı performatif yollarla aktarmayı amaçlıyor.

On İkinci Ev, sesin, bedenselliğin, anlatının tamamen oyuncunun varlığından yola çıkarak kurgulandığı bir anlatı olma özelliği taşıyor. Mekânı kullanma biçimi olarak Moda Sahnesi’ndeki “Stüdyo Sahne” mekânın ve oyunun kıvılcımını yaratan alan olması özelliğiyle önem taşıyor.

“Sesini bulmaya çalışan bir kadının hikayesi... Evleri, şehirleri, geçmişten sırtlandığı hikayeleri anlatmanın bir yolunu arayan anlatıcı, sessizlikten bir ses, bakıştan bir eylem yaratmaya çalışıyor. Oyuncunun hayatından otobiyografik öğeler kullanılarak yaratılan On İkinci Ev seyirciyle bir diyalog kurma çabası.”

On İkinci Ev’in 13 Kasım Cumartesi saat 18.00'de Moda Sahnesi'ndeki prömiyerine Mobilet’ten bilet alabilirsiniz.

0
4002
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage