07 MAYIS, PAZARTESİ, 2018
Ölümün Dönüştürücü Gücü

The Propeller Group, The Living Need Light, The Dead Need Music, 2014, tek kanallı video, 21.15 dakika. The Propeller Group ve James Cohan, New York izniyle.

Ölümün Dönüştürücü Gücü

Joanna Rajkowska, The Peterborough Child, 2012, video, 30 dakika. Sanatçının izniyle


Ölümün Dönüştürücü Gücü

Küratörlüğünü Pelin Uran’ın üstlendiği “Böyle olacağını bilmediğimiz de bir o kadar kesin” adlı grup sergisi Galeri Nev’e konuk oluyor. Çoğunluğunu video eserlerin oluşturduğu sergi, uluslararası beş sanatçının İstanbul’da ilk kez sergilenecek işlerini bir araya getiriyor.

Sergide çalışmalarını Vietnam’da sürdüren sanatçı kolektifi The Propeller Group’in 2015 New Orleans Bienali için ürettiği The Living Need Light, The Dead Need Music (2014) isimli videosu yer alırken, video işleriyle 2017 The Film London Jarman Ödülü’ne layık görülen ve çalışmalarını İngiltere’de sürdüren Oreet Ashery’nin ise Revisiting Genesis (2016) adlı on iki bölümlük video serisinden Bizim Hemşirelerimiz (Our Nurses) adlı bölüm sergilenecek.

Sergi, ölüm kavramının çoklu çağrışımlarından yola çıkarak, ölüm dediğimizde neden bahsettiğimizi sorguluyor. Ölümü olumsuz, üzerinde düşünülmesi gereksiz bir kavram olarak görmek yerine, yaşamın katalizörü olarak gören bir bakış açısından yola çıkıyor. Ölüm kavramının insanlar için ifade ettiği anlamlar içinden ölümü hatırlayıp, hatırlatmanın insan yaşamını dönüştürücü gücüne odaklanıyor. Farklı açılardan ölüm temasını düşünen sanatçıların işlerine yer veren sergide, ölümün zamanla olan yakın ilişkisi, zamana dayalı medium olan film ve video eserler üzerinden ele alıyor.

Sergide yer alan sanatçılar ise Oreet Ashery, Alejandro Cesarco, Barbad Golshiri, The Propeller Group, Joanna Rajkowska şeklinde sıralanıyor.

​“Böyle olacağını bilmediğimiz de bir o kadar kesin” adlı grup sergisi, 11 Mayıs – 23 Haziran tarihleri arasında Galeri Nev’de görülebilir.

​Kapak Görsel: The Propeller Group, The Living Need Light, The Dead Need Music, 2014, tek kanallı video, 21.15 dakika. The Propeller Group ve James Cohan, New York izniyle.

0
2366
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage