24 OCAK, CUMA, 2020

Okumaktan Korkan Çocukların Başucu Kitabı

Hayalden Kaleler ve Neye Benzer Gelecek adlı kitaplarıyla tanıdığımız Fransız yazar Olivier de Solminihac’ın kalın kitaplardan, uzun paragraflardan, zor kelimelerden (ve zürafalardan) çekinen çocuklara korkularının yersiz olduğunu gösteren kitabı Tek Başıma Okumaktan Korkuyorum, Damla Kellecioğlu’nun çevirisiyle, Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Juliette Baily’nin resimlediği bu kitap, 8 yaşındaki bir çocuğun tek başına okuma serüvenini, keşiflerle dolu bir kendini tanıma ve gerçekleştirme hikâyesini anlatıyor. Tek Başıma Okumaktan Korkuyorum, okuruna büyüdükçe düşüncelerin değişebileceğini, beğenilerin ve alışkanlıkların farklılaşabileceğini hatırlatıyor.

​İkinci sınıfa geçen Küçük Stefan’ın derdi boyundan büyük. Zira, yeni eğitim yılında çok daha fazla kitap okuması gerekiyor. Aslında kitapları sevse de içinden bir ses onlara karşı azıcık mesafeli durması gerektiğini söylüyor daima. Kim bilir, her an içinden kocaman bir zürafa fırlayabilir veya daha önce hiç görmediği bir kelimeyle karşılaşabilir! İyisi mi Stefan hep annesiyle birlikteyken kitap okusun. Peki, ya okulda? Stefan eninde sonunda kendi başına okumak zorunda kalacak. Ama nasıl?..

0
1865
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage