Sanatçı Oğulcan Sürmeli’nin ilk kapsamlı kişisel galeri sergisi “P.O.V.:” 18 Haziran’a kadar Ambidexter’de sanatseverlerle buluşuyor.
“P.O.V.:”da yer alan eserler Sürmeli’nin görsel olarak konu aldığı anlamlar ve anlam boşalmalarını sürece dahil etme serüveni. Sanatçının pratiğini hem ikinci hem de üçüncü boyutta güçlü, rahat ve kimi yerde kışkırtıcı, rahatsız edici olan plastik dil oluşturuyor. Zaman içerisinde sürekli değişen bağlamların, sanatçının çevresindeki kültürel manzarasındaki algısal karmaşaların ifadesini sanatçı kendi deyimiyle şu kelimelerle anlatıyor: “Resim malzemelerimin raconu da işte bu adaptasyondur.”
1995’te Istanbul’da doğan Oğulcan Sürmeli, 2018’te F.M.V., G.S.F.’den mezun oldu. Halil Akdeniz ve Meriç Hızal atölyelerinde çalıştı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok fuar ve sergide yer aldı.
“P.O.V.:” sergisini 18 Haziran’a kadar Ambidexter’de ziyaret edebilirsiniz.
Künye:
İlk üç fotoğraf galeri mekânından.
4. Acımasızlar Locası, 2023, Oil and oil stick on canvas, 47.5 x 63.75 cm
5. Tarihi Not, 2023, Dry pastel on paper and rock, 20 x 30 x 10 cm
6. I’m Fucking Trying, 2023, Styrofoam, knife, oil and acrylic, 25 x 30 cm